Το κοριτσάκι της φωτογραφίας είναι πρωταγωνίστρια στον «Σασμό» – Μπορείτε να την αναγνωρίσετε;

Το χαμογελαστό κοριτσάκι που απεικονίζεται στην σχολική φωτογραφία είναι επιτυχημένη Ελληνίδα ηθοποιός που τα τελευταία χρόνια την απολαμβάνουμε στην δραματική σειρά του Alpha «Σασμός».

Της Ελένης Φλισκουνάκη

Καταφέρατε να την αναγνωρίσετε;

Μαρία Πρωτόπαππα

Στην φωτογραφία βλέπουμε την Μαρία Πρωτόπαππα στην παιδική της ηλικία.

Ποια είναι η Μαρία Πρωτόπαππα

Η Μαρία Πρωτόπαππα γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1971 στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό. Σε συνέντευξή της στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού είχε αναφέρει: «Ήταν γυναικοκρατούμενο το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγάλωσα. Η μητέρα μου είχε τέσσερις αδελφές. Επομένως αυτές οι τέσσερις… έκαναν όλες από μια κόρη τουλάχιστον! Άκουγα ιστορίες γυναικών περισσότερο από τους άντρες γιατί οι άντρες δεν εκφράζονταν εύκολα μπροστά ούτε στα παιδιά ούτε στον κόσμο για τα προσωπικά τους ή για τα αισθήματα τους. Παράπονα, ναι…».

Παιδική της φίλη είναι η επίσης ηθοποιός Υρώ Λούπη. Τελειώνοντας το σχολείο αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική και έτσι σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν».

Πορεία στην υποκριτική

Η Μαρία Πρωτόπαππα έχει διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία στον χώρο της υποκριτικής. Η παρουσία της στο θέατρο είναι σημαντική, έχοντας συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις, ενώ έχει εργαστεί και ως σκηνοθέτης. Μεταξύ άλλων, έχει λάβει μέρος στις παραστάσεις: «Τρωαδίτισσες», «Οι δίδυμοι της Βενετίας», «Το ταξίδι μακριά», «Σ’ εσάς που με ακούτε», «Ρομπέρτο Τσούκο», «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα», «Αύγουστος» και «Τρωάδες», «Οδύσσεια» και «Ιλιάδα».

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1999 στη δραματική σειρά «Η συκοφαντία του αίματος». Κατά την διάρκεια της καριέρας της το τηλεοπτικό κοινό την έχει απολαύσει σε αρκετές σειρές, μεταξύ αυτών: «Το Δέκα», «Για πάντα φίλες», «Το Νησί» και «Η λέξη που δεν λες». Τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη δραματική σειρά του Alpha «Σασμός».

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα, μιλώντας για τον ρόλο της στον «Σασμό» είχε πει: «Το σκέφτηκα πριν πω ναι στην “Μαρίνα” του “Σασμού”, γιατί ήταν καθημερινό και οι ταχύτητες είναι πολύ γρήγορες. Έκανα τον “Σασμό” για λόγους τεχνικούς και φυσικά οικονομικούς. Δεν ασχολούμαι μαζί της παραπάνω από αυτό που κάνω. Η ηρωίδα έχει τη δική της διαδρομή, δεν την φτιάχνω εγώ, τη φτιάχνουν οι σεναριογράφοι. Δεν θα ταυτιστώ. Δεν νοιάζομαι για το μέλλον της. Εγώ παίρνω το υλικό, το μαγειρεύω, το ζυμώνω, προσπαθώ να φτιάξω έναν άνθρωπο που εγώ θα μπορούσα να τον πιστέψω».

Η ηθοποιός επίσης έχει εμφανιστεί και στην μεγάλη οθόνη. Δείγμα της δουλειάς της στον κινηματογράφο είναι οι ταινίες: «2000 +1 Στιγμές», «Μπραζιλέρο», «Παρέες», «Ενήλικοι στην Αίθουσα» και «Φόνισσα».

«Eίμαι πολύ πιο ευτυχισμένη»

Στην συνέντευξή της στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα, η Μαρία Πρωτόπαππα είχε εξομολογηθεί: «Μεγαλώνοντας νιώθω πολύ καλύτερα μέσα μου από το πως ένιωθα όταν ήμουν 20, 25 η 30, είμαι πολύ πιο ευτυχισμένη, γιατί έχω τα μέσα να κάνω όσα επιθυμώ. Ανακάλυψα συναισθήματα που ήθελα να νιώσω και να ζήσω, ξεφυτρώνουμε σαν άνθη που ανοίγουμε, ωριμάζουμε μαραινόμαστε και πέφτουμε.

Σε κάποιους τομείς είμαι στην άνθιση, σε άλλους λίγο πριν την πτώση. Όταν αναγνωρίζεις στα 40 τις πρώτες ρυτίδες λες ότι θα γυρίσω σελίδα. Η τελευταία σελίδα που γύρισα ήταν στα 47-48 μου, που ήταν πολύ βαρβάτη, γιατί συντελέστηκε και μία μεγάλη εσωτερική αλλαγή».

«Σαφώς συνέβησαν γεγονότα στα 47 μου, άλλα έχει να κάνει με το πως επέλεξα να δω τη διαδικασία της ωρίμανσης. Έχουν παρεξηγηθεί τα πράγματα, λες «έχω μεγαλώσει» και σου λένε «όχι, μην το λες αυτό, μία χαρά είσαι!», λες και είναι κάτι κακό. Στα 47 μου, εσωτερικά, ξεκίνησα να πηγαίνω προς την ομορφιά», είχε σημειώσει.

Η παιδική φωτογραφία

Την σχολική φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται η Μαρία Πρωτόπαππα στην παιδική της ηλικία, την ανέβασε η Υρώ Λούπη στο προφίλ που διατηρεί στο Instagram, στις 24 Φεβρουαρίου του 2022. Οι δύο παιδικές φίλες και επιτυχημένες καλλιτέχνιδες στην φωτογραφία ποζάρουν η μία δίπλα στην άλλη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IroLoupi (@iro_loupi_official)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ