Τίμησαν τον Γιώργο Κιμούλη και τον Τάσο Χαλκιά

Τίμησαν τον Γιώργο Κιμούλη και τον Τάσο Χαλκιά

 

Οι ηθοποιοί Γιώργος Κιμούλης και Τάσος Χαλκιάς, τιμήθηκαν από το 30ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Κιμούλης, τιμήθηκε για την προσφορά του στο χώρο του θεάτρου και της τέχνης γενικότερα για τον οποίο μίλησε ο σκηνογράφος – ενδυματολόγος Γιάννης Μετζικώφ.

Την τιμητική πλακέτα απένειμε η εντεταλμένη σύμβουλος τουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας Γεωργία Κόκκαλη – Κουβέλη η οποία ευχήθηκε στον κ. Κιμούλη να συνεχίσει να προσφέρει στην τέχνη για πολλά χρόνια, ενώ σε σχέση με το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου επεσήμανε πως «είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός για όλους εμάς γιατί διψάμε για πνευματική τροφή». Από την πλευρά του, ο κ. Κιμούλης συνεχάρη την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων και όλους τους συνδιοργανωτές για το υψηλού επιπέδου Φεστιβάλ και συμπλήρωσε πως «στην εποχή της οικονομικής κτηνωδίας οφείλουμε να αντιστεκόμαστε».

Ακολούθησε το τιμητικό αφιέρωμα στον ηθοποιό Τάσο Χαλκιά. Στη ζωή και το έργο του αναφέρθηκε ο ηθοποιός Δημήτρης Παπανικολάου που υπήρξε μαθητής του Τάσου Χαλκιά. Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπανικολάου υπογράμμισε πως «το θέατρο αναδεικνύει τα χαρίσματά του, ενώ ο ίδιος μπορεί και ισορροπεί μοναδικά ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό. Με ταμπεραμέντο, ξεχωριστή αμεσότητα, αλλά και με μια δύσκολη και συνεχώς εξελισσόμενη τακτική στην τηλεόραση, μπορεί να δημιουργήσει χαρακτήρα και να ξεφύγει από την απλή σκιαγράφηση ενός τύπου». Συγκινημένος, ο κ. Χαλκιάς ευχαρίστησε τους διοργανωτές και δήλωσε τα εξής: «Η ζωή, μέσα από τη δουλειά μου, με έχει βραβεύσει αρκετές φορές, κυρίως μέσα από τους μαθητές μου. Αυτοί είναι τα βραβεία μου».

Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βσσίλης Τσιάκος.

Το Φεστιβάλ, συνεχίζεται και θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 30 του μήνα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ