Τη μητέρα της θα υποδυθεί η Tζολί

Τη μητέρα της θα υποδυθεί η Tζολί

 

Τη μητέρα της Μαρσελίν Μπερτράν που πέθανε πρόωρα από καρκίνο στις ωοθήκες θα υποδυθεί η Αντζελίνα Τζολί.

Η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός, που την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε πως υποβλήθηκε σε προληπτική διπλή μαστεκτομή λόγω του αυξημένου κινδύνου να νοσήσει από καρκίνο, θα είναι η πρωταγωνίστρια της ταινίας σε παραγωγή της εταιρείας Plan B που έχει συστήσει με τον σύζυγό της Μπραντ Πιτ.

«Τη φωνάζαμε Μαρσμέλοου (ζαχαρωτό) γιατί ήταν η πιο καλή και γλυκιά γυναίκα στον κόσμο», είχε πει η ηθοποιός για τη μητέρα της. Η Μπερτράν είχε αφιερώσει τη ζωή της σε ανθρωπιστικές δράσεις. Μεταξύ άλλων βοηθούσε αφγανούς πρόσφυγες, ενώ είχε συστήσει τον οργανισμό Give Love Give Life με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, μέσω της μουσικής, για τον καρκίνο των ωοθηκών και άλλων μορφών γυναικολογικών καρκίνων. Και η Τζολί μπολιάστηκε από τον ακτιβισμό χάρη και στη μητέρα της.

Ο θάνατος της στις 27 Ιανουαρίου 2007, σε ηλικία 56 ετών, ήταν μεγάλο πλήγμα για τη Ζολί, με την οποία είχαν – πέραν της ομοιότητας – πολλά κοινά. Λίγα χρόνια αργότερα ένα από αυτά έλαβε απειλητικές διαστάσεις, όταν η Αντζελίνα ανακάλυψε πως είχε, κληρονομικά, το «ελαττωματικό γονίδιο» BRCA1 που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού και καρκίνου των ωοθηκών.

Από τις τελευταίες επιθυμίες της Μαρσελίν Μπερτράν ήταν η Αντζελίνα να παντρευόταν με τον Πιτ και να έδιναν το όνομα Παξ στο πρώτο παιδί τους, όπως κι έκαναν έξι μήνες μετά τον θάνατό της με το αγοράκι από την Καμπότζη που υιοθέτησαν. «Εζησε αρκετά και πρόλαβε να κρατήσει το πρώτο εγγόνι στα χέρια της», ανέφερε η ηθοποιός σε κείμενό της στους «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Πηγή: Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ