Θύμα της κρίσης και ο Παπαργυρόπουλος

Θύμα της κρίσης και ο Παπαργυρόπουλος

 

Από τα χέρια του έχουν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού. Στις πίστες των μαγαζιών του στήθηκαν οι μεγαλύτερες παραγωγές στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης.

Και μόνο με τη συμμετοχή στα σχήματα που ο ίδιος επέλεγε και έφτιαχνε τραγουδιστές και τραγουδίστριες γίνονταν κυριολεκτικά σε μία νύχτα πρώτα ονόματα.

Ο «άρχοντας» της νύχτας Αργύρης Παπαργυρόπουλος, που τα τελευταία χρόνια επεκτάθηκε επιχειρηματικά και στον τουρισμό, με τη δημιουργία σαλέ και ξενοδοχείου σε Αράχωβα και Παρνασσό, όπως αποκαλύπτει το «Secret», χτυπήθηκε από την οικονομική κρίση, που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και, κυρίως, τη διασκέδαση…

Κι αφήνει πίσω του σιγά-σιγά την «αυτοκρατορία» που ο ίδιος έχτισε μέσα σε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, εξαιτίας του ότι, όπως λένε οι δικοί του άνθρωποι, «δεν θέλησε ποτέ να “κρεμάσει” ή να “πνίξει” οικονομικά τους συνεργάτες του. Να τους…φάει χρήματα ή να χρωστάει σε εργαζόμενους που με τη σειρά τους στήριζαν τις οικογένειές τους»…

Τα δυσβάσταχτα χρέη προς τις τράπεζες διογκώθηκαν για τον Αργύρη Παπαργυρόπουλο, με τις ταυτόχρονες επενδύσεις που έκανε και στο χώρο του τουρισμού. Θέλοντας κι εκεί να παρέχει πολυτελείς υπηρεσίες σε χαμηλό κόστος, αλλά και να πληρώνει «μέχρι κεραίας» εργαζόμενους και ασφαλιστικές εισφορές, έβλεπε τους καταθετικούς του λογαριασμούς να «αδειάζουν».

Έτσι, άρχισε να ψάχνει για τρίτους επενδυτές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή, στα «Αστέρια», που διεκδικούνται από τραπεζικά πιστωτικά ιδρύματα, μπήκε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Secret», ως εγγυήτρια ομάδα επενδυτών από τη Σαουδική Αραβία, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό φέρεται να έχει εξαγοράσει από τον Παπαργυρόπουλο και ο άλλος «δυνατός παίκτης» στη νυχτερινή διασκέδαση, Γιάννης Παπαθεοχάρης.

Οι οικονομικές εκκρεμότητες του «άρχοντα», ωστόσο, απειλούν και το σαλέ στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, σημαντικό μέρος των οποίων έχει υποθηκευτεί, αλλά και το νυχτερινό κέντρο «Μεσάια», ιδιοκτησία του ίδιου, στο Κολωνάκι. Για το συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο, ωστόσο, ο Παπαργυρόπουλος φέρεται να είναι σε διαπραγματεύσεις με τον Βασίλη Τσιλιχρήστο, τον άνθρωπο που κατάφερε να αλλάξει την έννοια του clubbing σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κέρκυρα και Κρήτη, φτιάχνοντας μία πραγματική «αυτοκρατορία», αλλά και με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Γεροντάκη.

Η μόνη του έννοια δεν είναι τα οικονομικά προβλήματα, τα δάνεια και η απώλεια καταστημάτων και περιουσίας, αλλά τα δύο παλικαριά του, ο Νάσος και ο Άρης. Ο Νάσος ζει στο Χόλιγουντ και είναι ήδη γνωστός ως Nassos Papas, ενώ τα βήματά του ακολουθεί και ο μικρότερος Άρης.

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ