Τάσος Χαλκιάς: Οι ηθοποιοί χρειαζόμαστε αγάπη για να ανθίσουμε

Στον Βασίλη Μπουζιώτη,

Από τους πλέον ταλαντούχους και δημοφιλείς ηθοποιούς της γενιάς του, ο Τάσος Χαλκιάς έχει διανύσει αμέτρητα χιλιόμετρα τόσο πάνω στη σκηνή του θεάτρου όσο και στην τηλεόραση. Αυτή την περίοδο εντυπωσιάζει στη σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», όπου θα τον δούμε και του χρόνου, ενώ κάνει «μαγειρέματα» και για το θέατρο. Δηλώνει κάθετος στο θέμα της λεκτικής και σεξουαλικής βίας, τονίζοντας πως «αυτή είναι μια μελανή σελίδα, που πρέπει να τη σκίσουμε, να την κομματιάσουμε», αποτρέποντας έτσι όσους σκέφτονται να κινηθούν παραβατικά στο μέλλον από το να το κάνουν.

Στις «Άγριες μέλισσες» σε άφησα, στο «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» σε βρίσκω! Πες μου, Τάσο, τι κράτησες από την εμπειρία των «Μελισσών»;

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, πολύ ενδιαφέρουσα κι ας αφορούσε κάποιο γκεστ, σε ένα ρόλο-κλειδί. Η σειρά είναι εξαιρετικά φροντισμένη, τόσο στην παραγωγή όσο και στους συντελεστές της που είναι ένας κι ένας. Υπάρχει ένα δυνατό σενάριο, γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις, υπάρχει σκηνοθετική δεινότητα και ένα μοναδικό καστ ηθοποιών, με κάποιους από αυτούς να τους γνωρίζει τώρα το τηλεοπτικό κοινό. Νέα, όμορφα και ταλαντούχα παιδιά! Και, κυρίως, καλά παιδιά! Έχει ανάγκη ο χώρος από νέο αίμα και ιδιαίτερα από ηθοποιούς με ταλέντο, ήθος, ευγένεια, αλλά και ομορφιά εξωτερική και κυρίως εσωτερική.

Στον «Πλάτανο» ρίχτηκες στα βαθιά.

Είχα κανονίσει να μπω γύρω στο Πάσχα στην καλαίσθητη και καλοφτιαγμένη αυτή σειρά, με τον ρόλο του Μένιου, αδελφού του Παρασκευά, αλλά λόγω των γνωστών συγκυριών έβαλαν πιο νωρίς τον ήρωα στη σειρά κι έτσι βρέθηκα να κολυμπάω στα βαθιά, χωρίς να το καταλάβω. Αλλά, όπως ξέρεις πολύ καλά, Βασίλη μου, είμαι μαθημένος στα δύσκολα και στο… κολύμπι τόσα χρόνια! Ξεκίνησα το μακροβούτι και έκτοτε κάνω καθημερινά δεκάωρα με δωδεκάωρα γυρίσματα. Οι απαιτήσεις ενός καθημερινού που «τρέχει» είναι τεράστιες και εσύ δεν έχεις παρά να «κολυμπάς» όσο πιο δυνατά μπορείς. Ευτυχώς, υπάρχει κι εδώ μια εξαιρετικά φροντισμένη παραγωγή, μια πολύ ωραία «συνταγή», μια ισχυρότατη ομάδα καλών συναδέλφων και έχει δέσει το γλυκό, γεγονός που μας χαροποιεί όλους. Αξίζει ο κόπος μας και το εισπράττουμε αυτό και από τους τηλεθεατές.

Δικαίως πήρε «πράσινο φως» για του χρόνου!

Απόλυτα δικαιολογημένα, ναι! Πρόκειται για μια σειρά που ψυχαγωγεί τον κόσμο, ο οποίος το έχει απόλυτη ανάγκη με τις καραντίνες, τον εγκλεισμό και όλες τις συνέπειές του. Έχει ανάγκη να «δραπετεύει» ο κόσμος, να παίρνει μια ανάσα, να βλέπει λίγο φως στο τούνελ και η τέχνη, το θέατρο, η τηλεόραση, το σινεμά, η μουσική τού προσφέρει τη διέξοδο αυτή. Μπορεί η πολιτεία να απαξιώνει την τέχνη, αλλά η τέχνη είναι πάντα ένας αναμμένος φάρος που τον έχουμε απόλυτη ανάγκη ταξιδεύοντας.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ