«Τα Φιλαράκια»: Τι είχε γράψει ο Μάθιου Πέρι για το τέλος της σειράς – Ο ρόλος της Τζένιφερ Άνιστον στην απόφαση

Τα «Φιλαράκια» είναι αναμφίβολα μία από τις πιο επιτυχημένες κωμικές σειρές παγκοσμίως. Οι έξι πρωταγωνιστές της θρυλικής σειράς αγαπήθηκαν βαθιά από τον κόσμο και η είδηση πως ο Μάθιου Πέρι, ο «Τσάντλερ», πέθανε στις 28 Οκτωβρίου συντάραξε όσους λάτρευαν «Τα Φιλαράκια».

Μετά τον θάνατό του πράγματα τα οποία είχε πει ή είχε γράψει έρχονται ξανά στην δημοσιότητα. Μεταξύ αυτών και τα όσα είχε αναφέρει στην αυτοβιογραφία του που είχε κυκλοφορήσει το 2022, με τίτλο «Φιλαράκια, Εραστές και το Μεγάλο Φριχτό Πράγμα».

Στην αυτοβιογραφία του, ο Πέρι είχε εξηγήσει και τον λόγο που «Τα Φιλαράκια» αποφάσισαν να πουν το μεγάλο «αντίο» ύστερα από 10 πετυχημένα χρόνια και τον καθοριστικό ρόλο που είχε παίξει η Τζένιφερ Άνιστον, η «Ρέιτσελ» της σειράς.

«Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν όλοι έτοιμοι να τελειώσουν τα «Φιλαράκια». Αρχικά, η Τζένιφερ Άνιστον είχε αποφασίσει ότι δεν ήθελε πια να κάνει την σειρά και καθώς παίρναμε τις αποφάσεις ως ομάδα, αυτό σήμαινε ότι όλοι έπρεπε να σταματήσουμε», είχε εξηγήσει ο αείμνηστος ηθοποιός.

«Η Τζένιφερ ήθελε να κάνει ταινίες. Έκανα ταινίες όλο αυτό το διάστημα και όπου να ναι θα έβγαινε και το «The Whole Ten Yards», το οποίο ήταν βέβαιο ότι θα ήταν μεγάλη επιτυχία», είχε προσθέσει ο Πέρι.

«… Παρόλο που ήταν η σπουδαιότερη δουλειά στον κόσμο, οι ιστορίες της Μόνικα, του Τσάντλερ, του Τζόι, του Ρος, της Ρέιτσελ και της Φοίβης είχαν ολοκληρωθεί σχεδόν όλες μέχρι το 2004».

"Φιλαράκια"
“Φιλαράκια”

Ο Μάθιου Πέρι, η Τζένιφερ Άνιστον και οι συμπρωταγωνιστές τους, Κόρτνεϊ Κοξ, Λίζα Κούντροου, Ντέιβιντ Σουίμερ και Ματ Λε Μπλανκ, ξεκίνησαν την κωμική σειρά του NBC το 1994. Όλοι τους ήταν αρκετά άγνωστοι στον κόσμο, εκτός από την Κοξ που είχε παίξει σε μερικές ταινίες και είχε χορέψει με τον Μπρους Σπρίνγκστιν στο βίντεο κλιπ «Dancing In the Dark». Οι ρόλοι τους στα «Φιλαράκια» τους έκανα παγκοσμίως γνωστούς.

«Δεν μου άρεσε που ο Τσάντλερ είχε μεγαλώσει πολύ πιο γρήγορα από μένα. Ως αποτέλεσμα, κυρίως του σχεδιασμού της Jenny, η δέκατη ήταν πιο σύντομη σεζόν», είχε γράψει ο Μάθιου Πέρι στην αυτοβιογραφία του.

«Όμως, βασικά όλοι οι χαρακτήρες ήταν χαρούμενοι σε εκείνο το σημείο, και κανείς δεν θέλει να παρακολουθήσει ένα σωρό χαρούμενους ανθρώπους να κάνουν χαρούμενα πράγματα – που είναι το αστείο σε αυτό;».

Το φινάλε της σειράς προβλήθηκε στις 6 Μαΐου 2004. Πριν από το τελικό γύρισμα, ο Πέρι τράβηξε στην άκρη τη συνδημιουργό Μάρτα Κάουφμαν και την ρώτησε αν θα μπορούσε να είναι αυτός που θα πει την τελευταία γραμμή της σειράς.

«Κανείς άλλος δεν θα νοιαστεί για αυτό εκτός από εμένα», της είχε πει. «Λοιπόν, μπορώ να έχω την τελευταία γραμμή;». Η επιθυμία του Πέρι ικανοποιήθηκε.

Τα «Φιλαράκια» του Μάθιου Πέρι λίγα 24ωρα μετά τον θάνατό του, τον αποχαιρέτησαν σε μία κοινή δήλωση που εξέδωσαν: «Είμαστε όλοι τόσο συντετριμμένοι από την απώλεια του Μάθιου. Ήμασταν κάτι περισσότερο από μέλη ενός καστ. Είμαστε μια οικογένεια. Υπάρχουν τόσα πολλά να πούμε, αλλά αυτή τη στιγμή θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να θρηνήσουμε και να επεξεργαστούμε αυτή την ανεξιχνίαστη απώλεια. Με τον καιρό θα πούμε περισσότερα, όσο και όταν μπορούμε. Προς το παρόν, οι σκέψεις και η αγάπη μας είναι με την οικογένεια του Matty, τους φίλους του και όλους όσους τον αγάπησαν σε όλο τον κόσμο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ