Σπύρος Μπιμπίλας: Βρήκα ηθοποιό ημιθανή στο σπίτι της – Τι είπε για τον Δημήτρη Λιγνάδη – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρθηκε στις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου και στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

“Η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη ξεκίνησε εκτός του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Αυτοί που τον κατήγγειλαν πρώτοι δεν είχαν σχέση με το Σωματείο. Στο υπόμνημα που κατατέθηκε είναι πολύ περίεργο ότι εμπλέκεται το Σωματείο μας, το οποίο έμαθε τις καταγγελίες από την τηλεόραση”, είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας μιλώντας στην εκπομπή Tik Talk.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη και στην προφυλάκιση του, ο ηθοποιός είπε: “Με θλίβει βαθύτατα, έχω βάλει τα κλάματα. Δεν ξέρω αν άνθρωπος της τέχνης έχει φτάσει σε αυτό το σημείο σε άλλο κράτος. Είναι κάτι πολύ τραγικό. Πιστεύω ότι είναι λάθος της υπερασπιστικής του γραμμής να εμπλέξει ένα αθώο και αθόρυβο Σωματείο που δουλεύει με τέτοια συνέπεια σε κάτι που είναι εντελώς εξωπραγρατικό. Οι πρώτες καταγγελίες για τον κ. Λιγνάδη, τον οποίο έχω συναντήσει μόνο όταν δουλεύαμε στα ΣΤΡΟΥΜΦ στην ΕΡΤ και μετά τα 40 χρόνια βλεπόμασταν μόνο σε κάτι πρεμιέρες και κάναμε από μακριά ένα γεια, ουδέποτε κάναμε χειραψία, βρεθήκαμε τώρα που εγώ ως εκλεγμένος πρόεδρος του ΣΕΗ και εκείνος ως διορισμένος καλλιτεχνικός διευθυντής του, είμαστε εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι να κάνουμε συμφωνίες για τη συλλογική σύμβαση”.

“Όταν διορίστηκε διευθυντής στο Εθνικό εγώ του έστειλε συγχαρητήριο… Με παραξένεψε διότι όταν έναν άνθρωπο τον έχει συγχαρεί, με εγκαρδιότητα σε δέχεται ως πρόεδρο του Σωματείου των Ελλήνων Ηθοποιών, δεν μπορών να καταλάβω ποιος τον έβαλε, ή ποιος έγραψε αυτά τα λόγια τα οποία δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα”, σημείωσε.

Για τον χαρακτηρισμό “μέτριος ηθοποιός” δήλωσε: “Δεν με πειράζει τίποτα σε αυτή τη ζωή… Εγώ εκείνο το βράδυ που έγινε αυτό το γεγονός ενώ μένω μόνος στο σπίτι μου, ένιωσα ότι με είχε αγκαλιάσει όλη η Ελλάδα την ώρα που κοιμήθηκα στο κρεβάτι μου. Και πραγματικά σκέφτηκε τον Δημήτρη που είναι μόνος του σε ένα κελί. Αυτό κάτι λέει. Γιατί είμαι πολύ συναισθηματικός άνθρωπος. Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που του έχει συμβεί και που αυτός άφησε τον εαυτό του να του συμβούν αυτά τα πράγματα. Δεν έχω καμία κακία μέσα μου”

“Από την αρχή της πανδημίας είμαι από το πρωί ως το βράδυ έξω, προσέχοντας πάρα πολύ, για να μοιράζω τρόφιμα, να διοργανώνω τις φιλανθρωπικές δράσεις του ταμείου αλληλοβοηθείας, να πουλάω σπίτι – σπίτι το ημερολόγιο του σωματείου για να μαζέψουμε λεφτά, να βοηθάω τους γεροντότερους ηθοποιούς οι οποίοι είναι τώρα είναι και στα γηροκομεία και δεν μπορώ να πάω να τους βρω. Να σκεφτείτε ότι βρήκα ηθοποιό ημιθανή στο σπίτι της και κατάφερα να την πάμε σε γηροκομείο γιατί θα είχε πεθάνει” ο Σπύρος Μπιμπίλας και πρόσθεσε:

“Ήταν μόνη της μέσα στο σπίτι και επειδή ανησύχησα, γιατί πέντε μέρες δεν απαντούσε, την πρόλαβα. Τελοσπάντων. Είμαι πολύ συναισθηματικός άνθρωπος και δεν δέχομαι κανείς να παίζει με το συναίσθημα μου. Κανείς. Για αυτό και ο κύριος συνήγορος, αυτός που εύκολα καταδικάζει ανθρώπους, τώρα εμένα και τον Καπουτζίδη και δεν ξέρουμε και ποιον άλλον θα καταδικάσει, καλό θα είναι να σκεφτεί πριν αρχίσει να τα κάνει αυτά τα πράγματα”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.