Μπιμπίλας: Άλλες κατηγορίες ήρθαν στο ΣΕΗ για τον Δημήτρη Λιγνάδη – ΒΙΝΤΕΟ

Για την υπόθεση Λιγνάδη μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ “Κάτι τρέχει με τη Μάριον” ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι στην υπερασπιστική γραμμή του σκηνοθέτη γινόταν λόγος περί σκευωρίας από το ΣΕΗ, επεσήμανε: “Αυτό κανείς δεν το ανέμενε, είναι μια μεγάλη έκπληξη, αυτό το πράγμα συσπείρωσε όλους τους ηθοποιούς αυτήν τη στιγμή και ακόμη και ο τελευταίος που δεν είχε γραφεί στο ΣΕΗ γράφεται για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στο βαλλόμενο Σωματείο μας το οποίο ενεπλάκη σε κάτι απρόβλεπτα. Το Σωματείο κάνει καλά τη δουλειά του, δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Το Πειθαρχικό είναι θεσμικό όργανο που έχει προκύψει από εκλογές, αξιοκρατικά. Εγώ είμαι πρόεδρος που έχω προκύψει από εκλογές με μεγάλη πλειοψηφία όσον αφορά το άτομό μου. Οπότε δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Κρίνουμε ότι μάλλον προσπαθεί να μετατοπιστεί η κοινή γνώμη προς κάπου αλλού”.

Και υπογράμμισε: “Ξέρω ότι είμαι ένας πολύ εντάξει άνθρωπος, δεν είχα επαφή με τον Δημήτρη, από τότε που δουλεύαμε στην ΕΡΤ στα Στρουμφ, ξαναβρεθήκαμε τώρα εγώ ως πρόεδρος κι εκείνος ως καλλιτεχνικός διευθυντής για να συνυπογράψουμε τη συλλογική σύμβαση του Εθνικού Θεάτρου για τους βαλλόμενους και πληττόμενους ηθοποιούς που είχαν μείνει για πολλούς μήνες χωρίς σύμβαση. Όλα αυτά τα 40 χρόνια λέγαμε ένα “γεια” αν συναντιόμασταν κάπου, σε πρεμιέρα και κάτι τέτοιο και μια κοινή μας φωτογραφία υπάρχει από πρεμιέρα στην Επίδαυρο όπου είχα πάει καλεσμένος ως πρόεδρος των ηθοποιών, δεν υπάρχει άλλη”.

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΣΕΗ σημείωσε: “Ο φάκελος που κατατέθηκε, είμαστε υποχρεωμένοι αφού μας το ζήτησε η Εισαγγελία, να τον παραδώσουμε. Να θυμίσω ότι οι αρχικές καταγγελίες για τον κ. Λιγνάδη δεν προήλθαν από το ΣΕΗ αλλά απέξω. Αυτές οι καταγγελίες οι απέξω δεν ήρθαν όλες στο Σωματείο. Άλλες καταγγελίες ήρθαν σ’ εμάς. Οπότε δεν έχει ξεκινήσει κάποιος πόλεμος από το Σωματείο και δεν είχαμε και λόγο να κάνουμε κάτι τέτοιο”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ