Σούπερ σταρ στο χείλος της χρεωκοπίας

Σούπερ σταρ στο χείλος της χρεωκοπίας

Διάσημος εκατομμυριούχος ζητάει μετρητά για να… επιβιώσει! Αν η ζωή τους ήταν ταινία ο τίτλος θα ήταν κάπως έτσι. Ο λόγος για τα αστέρια της βιομηχανίας του θεάματος που αντιμετώπισαν ή εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, όχι επειδή «χτυπήθηκαν» από την οικονομική κρίση, όπως οι κοινοί θνητοί, αλλά γιατί τις περισσότερες φορές, εμπιστεύθηκαν τις περιουσίες τους σε λάθος συμβούλους, ή απλά… ξόδεψαν ιλιγγιώδη ποσά για να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους.

Η Ριάνα λόγου χάρη πριν από λίγες εβδομάδες παραδέχθηκε στην ιστοσελίδα TMZ ότι το 2009 λίγο έλειψε να χάσει ολόκληρη την περιουσία της από σφάλμα του «ηλίθιου λογιστή» της. Τη χρονιά εκείνη «έκαναν φτερά» από το λογαριασμό της περισσότερα από 6 εκατομμύρια δολάρια με ευθύνη, όπως υποστήριξε, της διαχειρίστριας εταιρείας.

Τεράστια οικονομικά προβλήματα αντιμετώπισε και ο Νίκολας Κέιτζ. Το λάθος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ανήκει επίσης στους συμβούλους του. Το 2009 ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός ζήτησε από τον μάνατζέρ του αποζημίωση ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων, επειδή, όπως είπε, τον κατέστρεψε οικονομικά.

Οικονομικά ζόρια πέρασε και η Λίντσεϊ Λόχαν που παράλληλα με την επαγγελματική της κατάρρευση, αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Το 2012, μετά από μία δεκαετία συλλήψεων, ερωτικών περιπετειών, τροχαίων ατυχημάτων και υπερτιμημένων κλινικών αποτοξίνωσης, κινδύνεψε με χρεωκοπία.

Θύμα της απληστίας και των καταχρήσεων έπεσε και ο Μπρατ Ρέινολντς, ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλιγουντ τη δεκαετία του ’70. Μετά από ένα πανάκριβο διαζύγιο από τη Λόρι Άντερσον και μία σειρά από λανθασμένες επιλογές και αγορές, το 2009 ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός καταστράφηκε οικονομικά.

Η κρίση όμως φαίνεται ότι δεν αγγίζει μόνο το Χόλιγουντ αλλά και τα ρινγκ της πυγμαχίας. Για τον Μάιλ Τάισον ο λόγος, που αποσύρθηκε οριστικά από το άθλημα το 2006. Τρία χρόνια πριν και ενώ είχε συγκεντρώσει με τις… γροθιές του περιουσία ύψους 400 εκατομμύρια δολαρίων, χρεοκόπησε. Στη «χρυσή εποχή» του είχε ξοδέψει αστρονομικά ποσά σε κοσμήματα, γυναίκες και πάρτι με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Η Πάμελα σε… τροχόσπιτο

Το εδώλιο του κατηγορουμένου το γνωρίζουν καλά και άλλα αστέρια του χώρου που δυσκολεύτηκαν να περιορίσουν τη ξέφρενη ζωή τους. Όπως η Πάμελα Άντερσον αλλά και η Κόρτνεϊ Λαβ, χήρα του Κερτ Κομπέιν. Η σέξι πρωταγωνίστρια του Baywatch δημιούργησε μία τεράστια περιουσία. Αποφάσισε να κατασκευάσει μία έπαυλη την οποία αδυνατούσε ωστόσο να συντηρήσει, με αποτέλεσμα να την πουλήσει σε τιμή πολύ μικρότερη από το κόστος της. Η ίδια αποκάλυψε ότι η δυσμενής οικονομική κατάσταση της προκάλεσε πολύ άγχος ενώ για  μεγάλο χρονικό διάστημα αναγκάστηκε να ζήσει σε… τροχόσπιτο.

Όσο για την Κόρτνεϊ Λαβ, δεν ήταν καν διάσημη όταν κληρονόμησε την περιουσία ύψους 570 εκατομμυρίων ευρώ του συζύγου της. Το 2009 όμως, ανακοίνωσε ότι είχε εξανεμιστεί και το τελευταίο δολάριο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει που ακριβώς τα ξόδεψε. 

 

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ