Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που τσακώθηκε με τον Χάρι; Δημοσίευμα ανατρέπει όσα γνωρίζουμε

Η κόντρα μεταξύ του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του Χάρι είναι ένας πόλεμος που συνεχίζει να μαίνεται στη βασιλική οικογένεια.

Κέιτ Μίντλετον: Εργάζεται από το κρεβάτι της και ετοιμάζει τις δημόσιες εμφανίσεις της

Ωστόσο, πηγές ισχυρίζονται ότι η διαφωνία των δύο αδελφών προϋπήρχε της σχέσης του Δούκα του Σάσεξ με την Μέγκαν Μαρκλ.

Αντίθετα, εντοπίζουν το βασιλικό ρήγμα στη διαφορετική προσέγγιση των αδελφών για τη διατήρηση της άγριας ζωής.

Μέγκαν Μάρκλ- Πρίγκιπας Χάρι: Το Παλάτι φοβάται ότι θα γίνουν «royals» για ενοικίαση – Η λύση που εξετάζει ο Κάρολος

Μια πηγή είπε στους Times ότι, παρά το πάθος τους για τη διατήρηση των προστατευόμενων ειδών, το ζευγάρι είχε αντίθετες απόψεις σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης έργων στην Αφρική.

Ανέφερε ότι ενώ ο Πρίγκιπας της Ουαλίας λέγεται ότι υποστηρίζει πρωτοβουλίες των κοινοτήτων για να βοηθήσει τους ντόπιους να διατηρήσουν τη γη τους, ο Δούκας του Σάσεξ ήταν υπέρ μιας πιο παρεμβατικής προσέγγισης.

Οι αναφορές για βιασμούς

Οι πρακτικές του Χάρι μπήκαν στο επίκεντρο της κριτικής αυτήν την εβδομάδα ύστερα από αναφορές ότι προειδοποίησε για βιασμούς και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από φύλακες που απασχολούνται στην African Parks, μια φιλανθρωπική οργάνωση της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος για έξι χρόνια πριν μεταπηδήσει στο διοικητικό συμβούλιο πέρυσι.

Από τότε, αρκετοί τον καλούν να παραιτηθεί από τον ρόλο του, εν μέσω της οργισμένης αντίδρασης από το Survival International, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των αυτόχθονων πληθυσμών.

Οι ισχυρισμοί περιελάμβαναν καταγγελίες για φύλακες του πάρκου που βίασαν μια νεαρή μητέρα ενώ εκείνη κρατούσε το δύο μηνών μωρό της και μια άλλη σεξουαλική επίθεση σε ένα 18χρονο αγόρι.

Η African Parks, η οποία διαχειρίζεται εθνικά πάρκα σε 12 αφρικανικές χώρες μέσω κυβερνητικών συνεργασιών, έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μαρτυρίες ότι οι Baka, ένας αυτόχθονος πληθυσμός, έχουν υποστεί ανησυχητικό εκφοβισμό.

Υποστηρίζεται ότι τους εμποδίζουν να εισέλθουν σε δάση όπου αναζητούσαν τροφή, ψάρευαν, κυνηγούσαν και έβρισκαν φάρμακα για χιλιετίες.

Η επιστολή στον πρίγκιπα Χάρι

Το Survival International στην επιστολή του προς τον πρίγκιπα Χάρι τον περασμένο Μάιο έκανε λόγο για «βίαιο εκφοβισμό και βασανιστήρια» που είχαν λάβει χώρα, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού μιας νεαρής μητέρας από έναν φρουρό.

Η ισχυρή προσέγγιση που προτιμά ο Χάρι βασίζεται σε μεγάλες συνεισφορές από δωρητές της Δύσης.

Στην αυτοβιογραφία του με τίτλο “Spare“, ο Χάρι περιγράφει ένα περιστατικό όπου ο ίδιος και ο αδελφός του, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, “λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια” μπροστά σε παιδικούς τους φίλους.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το γιατί και οι δύο δούλευαν στην Αφρική, ο πρίγκιπας της Ουαλίας λέγεται ότι απάντησε «Ρινόκεροι, ελέφαντες, αυτά είναι δικά μου!»

Ο Δούκας του Σάσεξ δεν αμείβεται για τη δουλειά του με την African Parks, ωστόσο έχει σημαντική επιρροή στον τρόπο διαχείρισης 20 εκατομμυρίων στρεμμάτων προστατευόμενης γης. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να δικτυωθεί με τους μεγάλους χορηγούς του φιλανθρωπικού οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας Walton της Walmart και των Oppenheimer.

Η African Parks δήλωσε το Σάββατο ότι εφαρμόζει πολιτική «μηδενικής ανοχής» για κάθε μορφή κατάχρησης και ότι «δεσμεύεται να προασπίζει τα δικαιώματα των ντόπιων και των αυτόχθονων πληθυσμών».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ