Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Ζητούν με ένα νέο βίντεό τους «επείγουσα αλλαγή στον διαδικτυακό χώρο»

Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, συνεχίζουν την κοινωνική τους δράση. Το ζευγάρι κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο με το οποίο προτρέπουν τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης να μειώσουν τον όγκο του επιβλαβούς περιεχομένου με το οποίο μπορούν να έρχονται σε επαφή τα παιδιά στο διαδίκτυο.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ κυκλοφόρησαν το βίντεο χθες το βράδυ. Σε αυτό βλέπουμε πλάνα από την εμφάνισή τους σε μια συζήτηση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στη Νέα Υόρκη στις 10 Οκτωβρίου πέρυσι.

Δημοσίευσαν το βίντεο στον ιστότοπό τους “Archewell” μετά από ακρόαση της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας των ΗΠΑ για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ουάσιγκτον – και στην οποία πολιτικοί προειδοποίησαν τους “γίγαντες” των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πως: «Έχετε αίμα στα χέρια σας».

Κατά τη χθεσινή ακρόαση, ο ιδιοκτήτης της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, σηκώθηκε και ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες που αναφέρουν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνέβαλαν στην αυτοκτονία ή την κακοποίηση των παιδιών τους.

Στο νέο βίντεο – που κυκλοφόρησε με δηλώσεις του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο – η Μέγκαν Μαρκλ ακούγεται λέει: «Όταν πρωτοεφευρέθηκε το αυτοκίνητο, δεν υπήρχε ζώνη ασφαλείας. Και τι έγινε; Οι άνθρωποι άρχισαν να τραυματίζονται, οι άνθρωποι άρχισαν να πεθαίνουν. Άρχισες λοιπόν να αλλάζεις το αυτοκίνητο».

Πρίγκιπας Χάρι Μέγκαν Μαρκλ
Πηγή: AP

Ο Πρίγκιπας Χάρι ανέφερε: «Πρέπει να ξεφύγουμε από αυτή την ιδέα ότι κάτι δεν πάει καλά με τα νέα παιδιά. Όχι, είναι ο κόσμος που επιτρέπουμε να δημιουργηθεί γύρω τους. Σταματήστε να στέλνετε περιεχόμενο για παιδιά που δεν θα θέλατε να δουν τα δικά σας παιδιά».

«Όλοι τώρα επηρεάζονται από τον διαδικτυακό κόσμο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπάρχει ένα σημείο εισόδου που είναι μια θετική και δημιουργική κοινότητα, αλλά όλοι θέλουμε απλώς να νιώθουμε ασφαλείς», προσθέτει η Μέγκαν.

Το ζευγάρι περιέγραψε την ακρόαση για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο χθες, ως μία ακρόαση μπροστά σε ένα γεμάτο δωμάτιο με δεκάδες γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν υποφέρει ή έχουν πεθάνει αφού ήρθαν σε επαφή με επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο.

Πρόσθεσαν ότι το “Archewell” «συνεργάζεται με πολλές από αυτές τις οικογένειες για να παρέχει ένα δίκτυο υποστήριξης για γονείς που πενθούν ή που έχουν παιδιά που διαχειρίζονται σοβαρές παθήσεις ψυχικής υγείας ως αποτέλεσμα της έκθεσής τους σε επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο».

Σε κοινή δήλωση που συνόδευε το βίντεο στον ιστότοπό τους, οι Σάσεξ ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι: «Τα τελευταία χρόνια, περάσαμε χρόνο με πολλές από αυτές τις οικογένειες, ακούγοντας τον πόνο που έχουν στις καρδιές τους και τις ελπίδες τους για την επείγουσα αλλαγή που απαιτείται στον διαδικτυακό χώρο. Όπως μοιράστηκε μαζί μας ένας από τους πατέρες: “Αν η αγάπη μπορούσε να τους είχε σώσει, όλα τα παιδιά μας θα ήταν ακόμα εδώ”».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ