Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Τι αποκάλυψε για το τραγούδι «Yesterday» των Beatles

Σε μία αποκάλυψη για ένα από τα γνωστότερα τραγούδια των Beatles, το «Yesterday», προχώρησε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ.

Ο τραγουδιστής έκανε ένα σχόλιο στην εκλιπούσα μητέρα του Μέρι, το οποίο έχει μετανιώσει. Η ατάκα αυτή βρίσκεται μέσα στο τραγούδι, το οποίο έγινε Νο1 το 1965. Το «Yesterday» – το οποίο φαινομενικά ήταν ένα σόλο τραγούδι του McCartney με ακουστική κιθάρα και θλιμμένη ενορχήστρωση εγχόρδων θεωρούνταν πάντα μια μπαλάντα χωρισμού.

Ωστόσο ο στίχος που λέει: «Είπα κάτι λάθος, τώρα νοσταλγώ το χθες», είναι στην πραγματικότητα η συγγνώμη του Πολ ΜακΚάρτνεϊ στην μητέρα του. Όπως είπε εμπνεύστηκε το τραγούδια από «το αίσθημα μεγάλης ντροπής επειδή είχα φέρει σε δύσκολη θέση τη μαμά μου».

Ο 81χρονος Beatle εξήγησε στο τελευταίο επεισόδιο του podcast του με τίτλο «McCartney: A Life in Lyrics» ότι ήταν αμήχανος επειδή η μητέρα του είχε μία πολύ σικ προφορά.

«Ήταν ιρλανδικής καταγωγής και ήταν νοσοκόμα, οπότε ήταν πάνω από το επίπεδο του δρόμου» εξηγεί για τη μητέρα του, η οποία πέθανε από επιπλοκές του καρκίνου του μαστού το 1956 όταν ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ ήταν μόλις 14 ετών. «Οπότε είχε κάτι που κατά κάποιο τρόπο την ευνοούσε και μιλούσε αυτό που εμείς θεωρούσαμε λίγο σικ», εξήγησε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ.

Μια μέρα, ενώ βρίσκονταν στην αυλή η μητέρα του, του είπε κάτι και εκείνος κορόιδεψε την προφορά της. «Εκείνη ήρθε λίγο σε δύσκολη θέση. Θυμάμαι ότι αργότερα σκέφτηκα: ‘Θεέ μου, μακάρι να μην το είχα πει ποτέ αυτό’. Και μου έμεινε. Μετά το θάνατό της σκέφτηκα, ‘Ω γαμώτο, πραγματικά εύχομαι…’», σημείωσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ.

Τελικά η θλίψη του για αυτό που είχε πει στην μητέρα του μεταφέρθηκε στο τραγούδι Yesterday. Παρά το γεγονός ότι το τραγούδι έμεινε στην ιστορία ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ επιμένει ότι αν ήταν στο χέρι του δεν θα κορόιδευε την μητέρα του και θα τα έπιανε όλα πίσω. «Αυτό θα ήταν καλύτερο», ανέφερε ο τραγουδιστής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ