Πλιάτσικας: Η κόρη μου με έκανε πιο ευαίσθητο

Πλιάτσικας: Η κόρη μου με έκανε πιο ευαίσθητο

 

 

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας παραχωρεί μια συνέντευξη εφ’  όλης της ύλης. Σε αυτή αναφέρεται και στην κόρη του…

Διαβάστε το απόσπασμα από τη συνέντευξή του:

 

Μερικοί άνθρωποι χρεώνονται την ευθύνη από μόνοι τους για κάποιον άνθρωπο που αγαπούν και αισθάνονται υποχρεωμένοι να κάνουν το καλύτερο στη ζωή του άλλου.

  

Σ’ εμένα αυτό έχει αρχίσει να υπάρχει σε υπερθετικό βαθμό από τη στιγμή που γεννήθηκε η κόρη μου, από τότε είμαι πολύ πιο ευαίσθητος σε πολλά ζητήματα που αφορούν τα κοινά, αισθάνομαι ότι αν μπορώ, πρέπει και θέλω να κάνω κάτι καλύτερο γι’ αυτό που θα υπάρχει μετά από μας, για τις γενιές που έρχονται.  Υπάρχουν για τον καθένα διάφορα εναύσματα ή αφορμές για να αισθανθεί πιο υπεύθυνος για αυτό που συμβαίνει γύρω μας.

  

Τελικά είναι γεγονός ότι ένα παιδί μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου, να τον κάνει πιουπεύθυνο και να του αλλάξει τους στόχους, ισχύει αυτό και σε εσένα;

 

Ναι, έχει προτεραιότητα και σου δείχνει τα πράγματα με έναν μαγικό τρόπο στη σωστή τους διάσταση. Αλλά δεν πρέπει πάντα να περιμένουμε μια αφορμή τόσο μεγάλη όπως είναι η γέννηση ενός παιδιού, να περιμένουμε την αφορμή από έναν άλλο άνθρωπο. Αυτές τις αφορμές πρέπει να τις βρίσκουμε και να τις ψάχνουμε από μόνοι μας.

 

Πηγή: patrasevents.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ