Όσκαρ για τέσσερις βετεράνους

Όσκαρ για τέσσερις βετεράνους

Με πλήθος αστέρων του Χόλιγουντ, αλλά χωρίς τηλεοπτικές κάμερες, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η τελετή απονομής τιμητικών βραβείων Όσκαρ της αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Κινηματογράφου.

Με αυτά η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών βράβευσε την ιρλανδή ηθοποιό Μορίν Ο’Χάρα, τον ιάπωνα κινηματογραφιστή Χαγιάο Μιγιαζάκι, τον διεθνούς φήμης σεναριογράφο Ζαν Κλοντ Καριέρ, τον ηθοποιό (και ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα) Χάρι Μπελαφόντε.

Για «έναν από τους θρύλους του σινεμά» αλλά και «για μια από τις πιο συναρπαστικές γυναίκες» που πέρασαν από αυτόν έκανε λόγο ο Λίαμ Νίσον στην περιγραφή του για την 94χρονη Μορίν Ο’Χάρα, στα χέρια της οποίας παρέδωσε το βραβείο μαζί με τον Κλιντ Ίστγουντ.

Ο Καριέρ παρέλαβε το τιμητικό Όσκαρ από τον σκηνοθέτη της ταινίας «Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι» Φίλιπ Κάουφμαν, ο Κρις Ροκ με τη Σούζαν Σαράντον έδωσαν το βραβείο στον Μπελαφόντε, με τον Ροκ να του λέει «δεν είμαι εδώ για να σας τιμήσω, βρίσκομαι εδώ για να σας ευχαριστήσω», και το αφεντικό της χολιγουντιανής Pixar Τζον Λάσιτερ αποκάλεσε τον δημιουργό ταινιών animation «τον πιο πρωτότυπο κινηματογραφιστή  στο είδος του».

Μεταξύ των προσκεκλημένων χολιγουντιανών αστέρων ήταν οι Ρις Γουίδερσπουν, Τζεσικα Τσαστέιν, Τίλντα Σουίντον, Τζένιφερ Ανιστον, Στιβ Καρέλ, Κέβιν Κόστνερ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σίντνεϊ Πουατιέ, Εντουαρντ Νόρτον, Χίλαρι Σουάνκ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ