Οι “δρόμοι της Κούβας” στην Ελλάδα

Οι “δρόμοι της Κούβας” στην Ελλάδα

 

Το Φεστιβάλ της Κούβας επιστρέφει στην Αθήνα και γεμίζει… τους δρόμους της για δεύτερη συνεχή χρονιά. Μουσική, happennings και ένα μοναδικό αφιέρωμα στους “Οrishas” από εκείνους που θεωρούνται συνεχιστές τους, τους Cuba Beats All Stars.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει:

 

“Ποικίλλα μουσικο – χορευτικά προ-φεστιβαλικά happenings, εικαστικές εκθέσεις*, Video προβολές, Dj Sets απογειωτικοί κουβανέζικοι ρυθμοί και τραγούδια από τον ερμηνευτή και τραγουδοποιό  JESUS CUTINO των SKA CUBANO  και ένα σημαντικό αφιέρωμα σε ένα θρυλικό συγκρότημα, τους ORISHAS από τους συνεχιστές  της μουσικής τους,  τους εκρηκτικούς CUBAN BEATS ALL STARS, περιλαμβάνει στην «ατζέντα» του το 2ο CUBA FESTIVAL.

Ένα Φεστιβάλ με… άρωμα Κούβας το οποίο φέτος πραγματοποιείται το Σάββατο 8 Ιουνίου στο ΒΟΤΑΝΙΚΟ Live Stage(ένα χώρο με μεγάλη ιστορία στη φιλοξενία μεγάλων συναυλιών, που τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τους Alpha Blondy, Parov Stellar και Νneka.) 

8 Ιουνίου 2013: το 2ο CUBA FESTIVAL είναι πλέον γεγονός. Ο στόχος του; Να είναι ένα από τα πιο εκρηκτικά μουσικο-χορευτικά δρώμενα και του φετινού καλοκαιριού!  

Οι εκδηλώσεις του 2ου CUBA FESTIVAL θα ξεκινήσουν με τα γνωστά πλέον στο Αθηναϊκό κοινό Calles De Cuba (Δρόμοι της Κούβας)  που  θα διεξαχθούν το Σάββατο 25 Μαΐου και Σάββατο 1η Ιουνίου σε ανοιχτούς χώρους των Αθηνών με δωρεάν μουσικό-χορευτικές παραστάσεις  και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 8 Ιουνίου με τις εκδηλώσεις του 2ου Cuba Festival που θα διεξαχθούν στο ΒΟΤΑΝΙΚΟ Live Stage  με συναυλίες. Εικαστικές εκθέσεις, Video προβολές,  και άλλες σημαντικές πολιτιστικές δραστηριότητες που στόχο θα έχουν την προβολή του πολιτισμού της Κούβας.

 Στη σκηνή του Βοτανικός Live Stage θα ανέβει ο Jesús Cutiño από τους SKA CUBANO ένας τραγουδιστής, συνθέτης  και ένας ολοκληρωμένος ερμηνευτής σε πολλές μορφές κιθάρας, συμπεριλαμβανομένης της Cuban, latin jazz, flamenco και ska. Σήμερα έχει αναγνωριστεί ως ο καλύτερος μουσικός “tres” στην Ευρώπη (το “tres” είναι είδος κουβανέζικης κιθάρας που είναι η βάση του κουβανέζικου ήχου ‘son’).

Στο 2ο Cuba Festival θα συμμετέχουν επίσης και οι Odalis Palma, Baclava Cubano, Rosanna Mailan Sevila, Ramon Soto, Ivan Lopez, Mariela Nelson, Yoel Pereira, Miguel Angel Bautista, Dj Niko Marinou, Dj El General, Dj Acebes και άλλοι εξαίρετοι καλλιτέχνες που θα απογειώσουν τον κόσμο στο μεγαλύτερο Latin Party της χρονιάς!!

Οι χορευτικοί ρυθμοί όμως  υπόσχονται μια  πιο έντονη βραδιά κατά την διάρκεια του 2ου Cuba Festival, μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα.  Που φέρει  την «υπογραφή» ενός παγκοσμίως γνωστού συγκροτήματος όπως οι ORISHAS και των συνεχιστών της μουσικής τους,  των απογειωτικών  CUBAN BEATS ALL STARS.  

Αυτή τη ξεχωριστή εμπειρία θέλουν να δώσουν και στο κοινό τους στην Ελλάδα μέσα από μια συναυλία που θα πραγματοποιηθεί   στην Αθήνα, το Σάββατο 8 Ιουνίου  στη σκηνή του Βοτανικού Live Stage.

Οι φίλοι που θα παρακολουθήσουν το 2o Cuba Festival το Σάββατο 8 Ιουνίου στο Βοτανικός Live Stage (καθώς και εκείνοι που συμμετείχαν στις προ-φεστιβαλικές συναυλίες της διοργάνωσης κατά τη διάρκεια του περασμένου χειμώνα) θα συμμετέχουν –μέσω του αποκόμματος του εισιτηρίου τους- στην κλήρωση ενός οργανωμένου ταξιδιού για ένα (1) άτομο στην Κούβα. Η διοργανώτρια εταιρία καλύπτει τα αεροπορικά εισιτήρια(συμπεριλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίων) και τη διαμονή του νικητή. Το ταξίδι στην Κούβα θα πραγματοποιηθεί την περίοδο των Χριστουγέννων”.

 

 



Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ