Οι celebrities που αποκάλυψαν ότι πάλεψαν με την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή

Η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD) είναι μια ψυχική πάθηση που χαρακτηρίζεται από επίμονες, παράλογες σκέψεις (εμμονές) και συμπεριφορές (καταναγκασμούς). Οι επίμονες ιδέες ή ψυχαναγκασμοί προκαλούν άγχος στους πάσχοντες και τους οδηγούν σε επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές (καταναγκασμούς).

Η OCD είναι μια σοβαρή διαταραχή που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ατόμων που πάσχουν από αυτήν. Μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολίες στην εργασία, στις σχέσεις και στην καθημερινή ζωή.

Πολλοί είναι οι σταρς της διεθνούς showbiz που έχουν αποκαλύψει ότι ήρθαν αντιμέτωποι με την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Δεν δίστασαν να μιλήσουν δημόσια για τα προβλήματα και τις φοβίες που τους προκάλεσε η σοβαρή αυτή πάθηση, αλλά και για τον αγώνα που έδωσαν προκειμένου να ελέγξουν τις συνέπειές της OCD στη ζωή τους.

5 διάσημες προσωπικότητες που μίλησαν ανοιχτά για τον αγώνα τους με την ιδεoψυχαναγκαστική διαταραχή

Leonardo DiCaprio (Λεονάρντο Ντι Κάπριο): Ο διάσημος ηθοποιός έχει μιλήσει ανοιχτά για την OCD από την οποία έπασχε στην παιδική του ηλικία. Ανάμεσα στις εμμονές που τον ταλαιπώρησαν ήταν ανάγκη να τακτοποιεί τα πάντα σε ευθείες γραμμές και σε ίσες αποστάσεις.

Λεονάρτο ντι Κάπριο με κοστούμι
Πηγές: PageSix

Dwayne “The Rock” Johnson (Ντουέιν Τζόνσον): Ο πρώην επαγγελματίας παλαιστής και σημερινός ηθοποιός έχει εξομολογηθεί ότι πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει φοβόταν τις μολύνσεις από ιούς και δεν άντεχε την ακαταστασία.

Ντουέιν Τζόνσον

Jennifer Lawrence (Τζένιφερ Λόρενς): Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός έχει μιλήσει για την OCD, η οποία την ταλαιπωρούσε από την εφηβεία της. Είχε την εμμονή να κάνει τα πάντα τέλεια και να ελέγχει ξανά και ξανά τις εργασίες της.

JENNIFER LAWRENCE

Justin Timberlake (Τζάστιν Τίμπερλεϊκ): Ο διάσημος τραγουδιστής και ηθοποιός έχει αποκαλύψει ότι πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι φοβόταν τις ασθένειες και την αποτυχία.

Justin Timberlake

Demi Lovato (Ντέμι Λοβάτο): Η διάσημη τραγουδίστρια και ηθοποιός έχει μιλήσει ανοιχτά για την OCD, η οποία την ταλαιπωρούσε από την παιδική της ηλικία. Όπως αποκάλυψε είχε την εμμονή να μετράει τα πράγματα και να κάνει τα πάντα με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά.

Το γεγονός ότι πρόσωπα διεθνούς φήμης βρήκαν το θάρρος και μίλησαν δημόσια για την πάλη τους με την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή είναι ενθαρρυντικό και για άλλους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζουν την ίδια πάθηση, προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια, αν νιώθουν ότι έχουν παρόμοια συμπτώματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ