Οι Black Sabbath καλύτεροι όλων

Οι Black Sabbath καλύτεροι όλων

 

Οι Black Sabbath, ανακηρύχθηκαν το πιο σημαντικό βρετανικό hard rock συγκρότημα όλων των εποχών σε μία μεγάλη ψηφοφορία που έγινε από την BPI.

Οι πρωτοπόροι του heavy metal, που έχουν πουλήσει περισσότερα από 70 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, συγκέντρωσαν περίπου το μισό τον ψήφων (45%) σε ένα σύνολο σχεδόν 3600 οπαδών. Οι Iron Maiden και οι Led Zeppelin, συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα με ποσοστό 20% για το κάθε συγκρότημα.

Οι Black Sabbath, σχολίασαν για την πρωτιά τους:

“Είναι μεγάλη τιμή μας και νιώθουμε πολύ όμορφα που αναγνωριζόμαστε σε μία ψηφοφορία στην οποία ψήφισαν οι οπαδοί.”

Η Βρετανία μάλιστα ψηφίστηκε ως η παρτίδα του heavy metal με 75%, με τα 2/3 (67,3%) να υμνεί την Βρετανία ως την “παγκόσμια δύναμη” του είδους. Το 75% επίσης πιστεύει ότι η Βρετανία ακόμα βγάζει εξαιρετικούς καλλιτέχνες με πιο πιθανούς για παγκόσμια επιτυχία τους While She Sleeps.

Η έρευνα έγινε μαζί με τα περιοδικά Kerrang! και Metal Hammer και ακόμα ένα συμπέρασμα ήταν ότι το metal μικρόβιο, ακόμα ο κόσμος το κολλάει πολύ νωρίς με το 40% των ψηφοφόρων να μαθαίνουν το metal πριν την εφηβεία.

Επίσης η έρευνα έδειξε και τα θετικά της μουσικής αυτής με το 79% να δηλώνει ότι αισθάνεται πολύ καλύτερα και με πολύ περισσότερη ζωντάνια όταν ακούει το αγαπημένο του συγκρότημα. Το 71% είπε ότι τους βοήθησε να ξεπεράσουν δύσκολες στιγμές τους. Το 65% ότι έχει κάνει φιλίες μέσω της κοινής αγάπης για το metal. 

 

ΠΗΓΗ:rockoverdose.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ