Ο Roger Waters στην Αθήνα

Ο Roger Waters στην Αθήνα

Το επανασχεδιασμένο, οπτικοακουστικό υπερθέαμα «The Wall» του Roger Waters έρχεται αύριο στην Αθήνα , για να παρουσιαστεί για 2η φορά στην Ελλάδα, στις 9.30 μ.μ, στο OΑΚΑ.

Το βασικό μέλος των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς στο υπερθέαμα περιγράφει την αποξένωση και μετάλλαξη του ατόμου, κάνοντας το «The Wall» μια από τις πιο επιτυχημένες περιοδείες στην ιστορία της ροκ μουσικής!

Ο 69χρονος διάσημος μουσικός έχει δηλώσει για την περιοδεία του: «Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που επιστρέφουμε με το “The Wall” στην Ευρώπη. Έχω επανασχεδιάσει το σόου ειδικά για μεγάλους συναυλιακούς χώρους. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ καλό. Ακόμη πιο εντυπωσιακό, συγκινητικό και δραματικό από ποτέ.

Η συγκεκριμένη παραγωγή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί 40 χρόνια πριν. Δε θα μπορούσαμε να επιτύχουμε ικανοποιητικά την συναισθηματική, μουσική και θεατρική απόδοση του έργου. Με τη βοήθεια, όμως, της σύγχρονης τεχνολογίας, αυτό είναι πλέον εφικτό».

Το άλμπουμ «The Wall» αποτελεί ένα από τα πιο επιδραστικά άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής,  ενώ αφορμή της σύνθεσης του κομματιού για τον  ηγέτη των Pink Floyd, υπήρξε  μια προσβλητική συμπεριφορά ενός θεατή που προκάλεσε την αντίδραση του Waters. (o Roger Waters σκέφτηκε να χτίσει έναν τοίχο ανάμεσα σε κείνον και το θεατή).

Η πρωτότυπη παρουσίαση του «The Wall» πραγματοποιήθηκε το 1980 μέσα από 29 εμφανίσεις στο πλαίσιο της περιοδείας για την προώθηση του ομώνυμου δίσκου καθώς,  επίσης,  και στο Βερολίνο για τον εορτασμό της πτώσης του Τείχους.

 

Πηγή: star.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ