Μισέλ Γιο: Ο ρατσισμός του Hollywood την ανάγκασε να απέχει δύο χρόνια από την κινηματογραφική βιομηχανία

Η Μισέλ Γιο είναι η πρώτη Ασιάτισσα υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Everything Everywhere All At Once».

Η επιτυχημένη ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό People και τόνισε μεταξύ άλλων ότι στη μέχρι τώρα πορεία της αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες και στερεότυπα. Όπως αποκάλυψε άλλωστε αυτοί ήταν και οι λόγοι που έκανε πίσω και δεν εργάστηκε επί δύο χρόνια στον κινηματογράφο.

Η Μισέλ Γιο αναφέρθηκε στον ρόλο που της έδωσε αναγνωρισιμότητα. Πρόκειται για τον ρόλο της, ως κορίτσι του James Bond στο «Tomorrow Never Dies» με πρωταγωνιστή τον διάσημο Πιρς Μπρόσναν.

«Ο Τζέιμς Μποντ σε εκείνη τη φάση ήταν γνωστός μόνο ως ένας μάτσο άνδρας και τα κορίτσια γύρω του ήταν απλά κορίτσια με χαριτωμένα ονόματα».

Η Μισέλ Γιο «άνοιξε» τον δρόμο για να δημιουργηθούν και άλλοι πιο… «σύνθετοι» γυναικείοι χαρακτήρες στο Hollywood.

«Όταν πρωτοήρθα στο Hollywood, ξαφνιάστηκα λίγο όταν μου είπαν: “Πρώτα απ’ όλα, είσαι μειονότητα”. Εκείνο το διάστημα, οι άνθρωποι στη βιομηχανία δεν μπορούσαν πραγματικά να ξεχωρίσουν αν ήμουν Κινέζα ή Γιαπωνέζα ή Κορεάτισσα ή αν μιλούσα καν Αγγλικά», είπε η Μαλαισιανή ηθοποιός.

Μετά από την επιτυχημένη της πορεία αλλά και την υποψηφιότητά της για το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, η Michelle Yeoh αναφέρθηκε στον επόμενο ρόλο της. Συγκεκριμένα, θα πρωταγωνιστήσει στη «Madam Morrible», κινηματογραφική μεταφορά του «Wicked».

«Στο παρελθόν, αυτός ο ρόλος θα ήταν για μια καυκάσια κυρία. Αυτό είναι που ονομάζουμε ποικιλομορφία, συμμετοχικότητα. Έτσι το κάνεις να δουλέψει. Είναι μια φυσική διαδικασία, η πρόοδος, η εξέλιξη που μπορούμε να έχουμε. Το βλέπω ως «σημάδι προόδου» στην κινηματογραφική βιομηχανία” είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

πηγή: instyle.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ