Μιμή Ντενίση για Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Μου έκανε κοντρίτσες, αλλά ποτέ δεν έκανε ή έλεγε κακίες»

Στο εξοχικό τους στον Θεολόγο φωτογραφήθηκαν και παραχώρησαν συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! η Μιμή Ντενίση με την κόρη της Μαριτίνα.  Η γνωστή ηθοποιός και θιασάρχισσα κατά την διάρκεια της συνέντευξης μίλησε για τον Θεολόγο, καθώς και για τη σχέση της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Το κοινό έμαθε το παραθαλάσσιο χωριό Θεολόγος από μια άλλη σταρ που είχε το εξοχικό της σπίτι εκεί, την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Κι εγώ έτσι τον πρωτογνώρισα τον Θεολόγο, για να σου πω την αλήθεια. Μπορεί ο μπαμπάς μου να είχε πάρει το οικόπεδο το 1960 τόσο, αλλά είθισται τα παιδιά να μην ενδιαφέρονται για τα σχέδια των γονιών. Οπότε πρωτοήρθα στον Θεολόγο με την Αλίκη το καλοκαίρι της σεζόν που έπαιξα μαζί της στην Τζούλια το 1980. Είχαμε αγαπηθεί στην παράσταση και ήρθαμε εδώ και κάναμε διακοπές στο σπίτι μας. Περάσαμε αξέχαστα με πολλά γέλια. και αργότερα, που ήμουν με τον Γιάννη Φέρτη, μας καλούσε και ερχόμασταν συχνά για μια δυο μέρες. Από τότε μου άρεσε εδώ, αλλά δεν είχε μπει στο μυαλό μου να χτίζαμε σπίτι.

Το σπίτι της Αλίκης είναι από την πλευρά του χωριού. Ήταν το αγαπημένο της σπίτι και τώρα που πέρασαν τα χρόνια την καταλαβαίνω. Την καλούσαν παντού και εκείνη έλεγε «όχι, σας ευχαριστώ, θα πάω στον Θεολόγο». Το ίδιο μου συμβαίνει και εμένα. Η Αλίκη ήταν τότε όπως είμαι εγώ τώρα για τον Θεολόγο, ένας άνθρωπος δικός τους. Παρότι ήταν η μεγάλη σταρ, ήταν συνηθισμένο για εκείνους αφού ερχόταν συνεχώς εδώ. Τότε εγώ έπαιζα στον Συμβολαιογράφο και ήμουν το καινούργιο πρόσωπο για εκείνους.

Υπήρχαν και περίοδοι που είχατε κόντρα;

Στην αρχή που ήμουν μικρή και όσο ήμουν με τον Γιάννη, ήμασταν κολλητές. Μετά όταν παντρεύτηκα και πήγα στο Βρετάνια και άρχισα να κάνω πολύ μεγάλες επιτυχίες, ωραίες κωμωδίες – τότε δεν έκανα ακόμα ρεπερτόριο γιατί έπρεπε να αποκτήσω κοινό σταθερό για να έχω ασφάλεια -, η Αλίκη έκανε στροφή και έπαιζε δραματικά έργα. Έκανα πολύ γκλαμ παραστάσεις, με πολύ γέλιο και ωραία ντυσίματα, οπότε έκανα και μεγάλες εισπράξεις. Τότε ήταν η μόνη εποχή που η Αλίκη μού έκανε κοντρίτσες, αλλά ποτέ δεν έκανε ή έλεγε κακίες.

Τα έλεγε πάντα με χιούμορ. Για παράδειγμα, τρώγαμε μαζί και έλεγε σαν να μονολογούσε «α, βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας». Αλλά εγώ πάντα την αγαπούσα και ξέρω πως και εκείνη με αγαπούσε. Με παραδεχόταν. Μετά από εκείνη την περίοδο, πάλι οι σχέσεις μας ήταν πολύ στενές μέχρι που έφυγε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ