Μέγκαν Μαρκλ: Διεκδικεί την αποκλειστικότητα χρήσης της λέξης “αρχέτυπα”

Η Μέγκαν Μαρκλ ονομάζει το podcast της στο Spotify “Archetypes” και θέλει να εμποδίσει οποιονδήποτε να χρησιμοποιεί στο εξής αυτή τη λέξη, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην αγγλική γλώσσα πριν από 470 χρόνια.

Η Μέγκαν Μαρκλ παρουσιάζει το πρώτο της podcast στο Spotify, στο οποίο θα ασχοληθεί με “αρχέτυπα” και “στερεότυπα” που “κρατούν πίσω τις γυναίκες”. Μάλιστα, έχει ονομάσει τη σειρά αυτών των εκπομπών της “Archetypes”. Η Δούκισσα του Σάσεξ δεν σταματά στην ονομασία, καθώς θέλει να αποκτήσει την αποκλειστικότητα της χρήσης της λέξης, ως εμπορικό σήμα, απαγορεύοντάς την απ’ όλους όσοι τη χρησιμοποιούν. Σημειώνεται ότι η λέξη “αρχέτυπα” εμφανίστηκε στην αγγλική γλώσσα πριν από 470 χρόνια.

Η Μέγκαν Μαρκλ υπέβαλε την αίτηση στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών τον περασμένο μήνα, η οποία καλύπτει τη χρήση των “αρχετύπων”, μια λέξη που προέρχεται από την αρχαία ελληνική και εισήχθη για πρώτη φορά στην αγγλική χρήση γύρω στο 1540.

Η αίτηση έγινε από την Archewell Audio, μία από το πολύπλοκο δίκτυο 11 εταιρειών που ιδρύθηκαν από τον Χάρι και την Μέγκαν και εδρεύουν στον αδιαφανή φορολογικό παράδεισο του Ντέλαγουερ. Αυτό θα σήμαινε ότι κατέχουν το εμπορικό σήμα και όχι το Spotify, το οποίο τους πλήρωσε 18 εκατομμύρια λίρες το 2020.

Η Μέγκαν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια νομική πρόκληση από εταιρείες που χρησιμοποιούν τη λέξη στα ονόματά τους, όπως η επιχείρηση περιποίησης δέρματος και προϊόντων καθαρισμού Archetypes, η οποία έχει ήδη καθιερώσει το εμπορικό σήμα.

Μία παρόμοια “γλωσσική” μάχη έδωσε το 2002 και η Βικτόρια Μπέκαμ, καθώς το  γνωστό μέλος των Spice Girls με το παρατσούκλι Posh προσπάθησε να αποτρέψει την ποδοσφαιρική ομάδα της κατηγορίας Championship, Peterborough United, να χρησιμοποιήσει το παρατσούκλι της ομάδας τους “Posh”, υποστηρίζοντας ότι η λέξη ήταν “αναπόσπαστα συνδεδεμένη” μαζί της.

Το ίδρυμα Archewell ανακοίνωσε ότι το podcast του ζευγαριού στο Spotify θα κάνει επιτέλους το ντεμπούτο του αυτό το καλοκαίρι – 18 μήνες μετά την υπογραφή της επικερδούς συμφωνίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ