Μάθιου Πέρι: «Ήταν παθιασμένος με το pickleball, τον βοηθούσε στην ανάρρωσή του» – Πώς παίζεται το «άγνωστο» άθλημα

Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο Μάθιου Πέρι λάτρευε το pickleball, ωστόσο σύμφωνα με νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το συγκεκριμένο παιχνίδι τον βοήθησε πάρα πολύ στην ανάρρωση από την κατάχρηση ναρκωτικών.

Ο ηθοποιός των «Friends» έπαιζε pickleball στο Riviera Country Club κοντά στο σπίτι του στην περιοχή του Λος Άντζελες, και μάλιστα είχε προσωπικό προπονητή, τον Matt Manasse.

Ο προπονητής του μίλησε στο περιοδικό People, λέγοντας πως «πίστευε ότι ήταν κάτι που θα μπορούσε να τον βοηθήσει στην ανάρρωσή του και έκανε φοβερή δουλειά. Ο Μάθιου Πέρι ήταν τόσο παθιασμένος με το παιχνίδι, που έπαιζε 5 φορές την εβδομάδα και μιλούσε ασταμάτητα για αυτό».

πηγή: ΤΜΖ

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο Μάθιου Πέρι έκανε τους πάντες να γελούν. «Ήταν ανταγωνιστικός, αλλά όχι με άσχημο τρόπο. Του άρεσε. Όταν έκανε ένα απίστευτο σουτ, μιλούσε για αυτά επί μέρες. Ήταν ένα στοργικό άτομο, που πάντα προσπαθούσε να βοηθήσει τους άλλους, ειδικά τους εθισμένους που αναρρώνουν, παροτρύνοντάς τους να παίξουν και εκείνοι pickleball».

πηγή: ΤΜΖ

Τι είναι το pickeball και πώς παίζεται

Το Pickleball είναι ένα δημοφιλές αθλητικό παιχνίδι που συνδυάζει στοιχεία από το τένις, το ping pong και το badminton. Παίζεται με μια μικρότερη εκδοχή της ρακέτας του τένις και μια μπάλα που μοιάζει με μια μεγαλύτερη μπάλα του τένις τραπεζιού. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι αρκετά απλοί, καθιστώντας το προσιτό σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και δεξιοτήτων.

Οι βασικές αρχές του Pickleball:

  • Στόχος του παιχνιδιού: Ο στόχος είναι να ανταλλάσσετε χτυπήματα με τον αντίπαλο πάνω από το δίχτυ και να κερδίσετε πόντους.
  • Το γήπεδο: Το γήπεδο Pickleball έχει παρόμοιες διαστάσεις με αυτές του μπάντμιντον και παίζεται με δίχτυ που βρίσκεται σε χαμηλότερο ύψος.
  • Το μπαλάκι: Το μπαλάκι Pickleball έχει οπές και είναι παρόμοιο με τη μικρότερη έκδοση της μπάλας του τένις.

Κανόνες

Υπάρχουν μερικοί κανόνες με τους οποίους πρέπει να εξοικειωθούν όλοι. Αυτά περιλαμβάνουν πόντους για νίκη, την εναλλαγή σερβιρίσματος και τη βαθμολογία μονά εναντίον διπλών.

Το Pickleball είναι ένα παιχνίδι που συνδυάζει στοιχεία τένις, πινγκ-πονγκ και μπάντμιντον, αλλά έχει επίσης αρκετούς μοναδικούς κανόνες. Ένα από αυτά είναι η ζώνη χωρίς βόλεϊ, η οποία είναι μια περιοχή 7 πόδια επί 20 πόδια και στις δύο πλευρές του φιλέ. Ο σκοπός αυτής της περιοχής είναι να εμποδίζει τους παίκτες να χτυπήσουν την μπάλα στον αέρα, κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει τραυματισμούς ή διακοπές στο παιχνίδι.

Ένας άλλος σημαντικός κανόνας είναι ότι οι παίκτες μπορούν να κερδίσουν πόντους μόνο όταν σερβίρουν. Συνήθως, η ομάδα με τον μεγαλύτερο αριθμό σερβίρει πρώτη. Στη συνέχεια, όταν χαθεί το σερβίς, αυτή η ομάδα περιστρέφεται στο αριστερό γήπεδο σερβίς και σερβίρει ξανά. Αυτό ελαχιστοποιεί το πλεονέκτημα της ομάδας που σερβίρει και διασφαλίζει ότι οι ομάδες παίζουν με δίκαιο τρόπο.

Πολλοί άνθρωποι μαθαίνουν να παίζουν pickleball από φίλους ή μέλη της οικογένειάς τους, αλλά είναι σημαντικό να διαβάσετε τους κανόνες για να βεβαιωθείτε ότι τους καταλαβαίνετε όλους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι παίζετε με δίκαιο τρόπο και ότι έχετε τις απαραίτητες δεξιότητες για να κερδίσετε.

Υπάρχουν μερικοί άλλοι σημαντικοί κανόνες pickleball που πρέπει να γνωρίζετε, όπως πώς να γράψετε το σκορ και πώς να καλέσετε τους πόντους. Όταν καλούν τα σκορ, οι παίκτες πρέπει να λένε πρώτα το σκορ του διακομιστή, μετά το σκορ του αντιπάλου και τέλος το δικό τους σκορ (αν σερβίρουν). Αυτό θα αποτρέψει οποιαδήποτε σύγχυση σχετικά με το ποιος κερδίζει ή ποιος χάνει.

Τέλος, οι παίκτες πρέπει πάντα να είναι ευγενικοί και να σέβονται τους αντιπάλους τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κλήσεις γραμμής. Εάν ένας παίκτης δεν είναι σίγουρος για μια κλήση γραμμής, θα πρέπει να ζητήσει τη γνώμη του από τον αντίπαλό του. Αυτό δείχνει σεβασμό και θα βοηθήσει το παιχνίδι να κυλήσει ομαλά. Το Pickleball είναι ένα εξαιρετικό άθλημα για όσους αναζητούν μια διασκεδαστική και κοινωνική δραστηριότητα. Με το σωστό κουπί και μερικές συμβουλές, ο καθένας μπορεί να απολαύσει αυτό το γρήγορο παιχνίδι. Πάρε λοιπόν μερικούς φίλους και βγες στα γήπεδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ