Νέο Ηράκλειο: Η στιγμή που η 16χρονη εντοπίστηκε αναίσθητη και αιμόφυρτη – Βίντεο από τα επεισόδια

Εικόνες από τα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο το βράδυ του Σαββάτου αλλά και από την στιγμή που η 16χρονη εντοπίστηκε αναίσθητη και αιμόφυρτη στο πεζοδρόμιο της οδού Ελ. Βενιζέλου, μετέδωσε η εκπομπή TLive στον Alpha.

Στις εικόνες διακρίνεται το κορίτσι να είναι πεσμένο στο πεζοδρόμιο, ενώ οι ένοικοι από τα γύρω διαμερίσματα βρίσκονται από πάνω της. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας. Η ίδια εκπομπή μετέδωσε και βίντεο, όπου καταγράφεται η έναρξη των επεισοδίων στο Νέο Ηράκλειο και οι στιγμές πανικού που επικράτησαν. Διακρίνονται κουκουλοφόροι με μάσκες και ξύλα στα χέρια να συμπλέκονται με αστυνομικούς λίγο μετά την ολοκλήρωση της αντιφασιστικής συναυλίας.

«Ήρθε ένας κύριος, την γύρισε στο πλάι, της μιλούσε, δεν ανταποκρινόταν. Δεν μίλαγε το κορίτσι. Λίγο πιο κάτω, στο στενό ήταν τα ΜΑΤ. Όταν αντιλήφθηκαν ότι ήταν κάποιος κάτω, ήρθαν και ένα από τα παιδιά αυτά έβγαλε το κράνος του, άφησε την ασπίδα του, και με πολλή τρυφερότητα θα έλεγα, την κοίταξε, την έλεγξε, κοίταξε τον σβέρκο της και όταν την γύρισε είδα ότι το κεφάλι της ήταν λίγο  χτυπημένο», λέει μία αυτόπτης μάρτυρας και προσθέτει: «την φρόντισε, μετά έβγαλε κάτι από την ζώνη του και προσπαθούσε να την περιποιηθεί…».

Η 16χρονη, που αρχικά συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή εισαγγελέα, νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου «Γεννηματάς». Η μητέρα της ανήλικης μίλησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και έκανε λόγο για «δολοφονικά χτυπήματα». «Η 16 χρόνων ανήλικη κόρη μου ήταν στη συναυλία και την ώρα που έφευγε βρέθηκε στο έδαφος με δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι, όπως μαρτυράει η κατάσταση της υγείας της σύμφωνα με τους γιατρούς. Οι παλινωδίες είναι συνεχείς, η ενημέρωση ελλιπής σε εμάς και εμείς καλούμαστε να διαχειριστούμε τη σοβαρή κατάσταση υγείας της κόρης μας μαζί με τον στιγματισμό της από την αστυνομία. Τέλος, ρωτώ πώς γίνεται να υπάρχει σύλληψη ατόμου που, όπως λένε οι αστυνομικοί, όταν την είδαν ήταν ήδη στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις της;», είπε μεταξύ άλλων η μητέρα της.

Η Άννυ Παπαρρούσου, δικηγόρος της 16χρονης, τονίζει πως: «η απόδοση προσχηματικών κατηγοριών στο βαριά τραυματισμένο κορίτσι παραπέμπει στη συνήθη πρακτική της ενοχοποίησης του θύματος και της μετατόπισης του κέντρου βάρους της υπό εξέτασης υπόθεσης προς τον σκοπό της συσκότισης των πραγματικών περιστατικών και της αλήθειας».

Από την πλευρά της, η αστυνομία διευκρινίζει ότι η 16χρονη δεν τραυματίστηκε από άνδρες της ΟΠΚΕ, που βρίσκονταν στην περιοχή. «Κατά την αποχώρηση των προαναφερθέντων ατόμων, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν γυναίκα που φορούσε μαύρα ρούχα, γάντια, χειρουργική μάσκα και κουκούλα, να βρίσκεται στο έδαφος, ενώ διαπίστωσαν ότι ήταν τραυματισμένη στο κεφάλι», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ