Μάθιου Πέρι: Αποκαλύψεις από φίλο του ηθοποιού στην αποτοξίνωση – «Δεν άντεχε την σκληρή αλήθεια»

Ο Μάθιου Πέρι περιέβαλε τον εαυτό του με ανθρώπους-«υποστηρικτές» κατά τη διάρκεια της δεκαετούς μάχης του με τον εθισμό αλλά δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το “tough love” στις συναντήσεις των Ανώνυμων Αλκοολικών, όπως αποκάλυψε ένας πρώην φίλο του ηθοποιού στην αποτοξίνωση.

Τζένιφερ Άνιστον: «Του είχα στείλει μήνυμα την ημέρα που πέθανε» – Η πρώτη συνέντευξη μετά τον θάνατο του Μάθιου Πέρι

Ο 54χρονος πρωταγωνιστής της θρυλικής σειράς «Τα Φιλαράκια», ήταν σε άσχημη κατάσταση όταν συμμετείχε σε ομάδες των Ανώνυμων Αλκοολικών στη Νέα Υόρκη, επειδή δεν άντεχε να τον προκαλούν οι υπόλοιποι στο πρόγραμμα, υποστήριξε ο πρώην φίλος του Μάθιου Πέρι.

«Ο Πέρι δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει το “tough love” που είναι χαρακτηριστικό της ομάδας των ΑΑ. Τον λυπάμαι, αλλά με την 25χρονη εμπειρία μου, μερικές φορές το να “βοηθάς” κάποιον είναι στην πραγματικότητα να το “ξυπνήσεις” και να τον ενεργοποιήσεις» δήλωσε ο φίλος του στην New York Post.

To «tough love» αναφέρεται στο να αντιμετωπιστεί κάποιος με σκληρό/απότομο τρόπο για το δικό του καλό.

«Νομίζω ότι είχε πολλούς υποστηρικτές που είχαν καλές προθέσεις. Ήταν σε ένα χρυσό κλουβί» συνέχισε.

Ο φίλος είπε ότι δεν ήθελε να επεκταθεί πολύ περισσότερο από σεβασμό στην ιδιωτικότητα της ομάδας αποτοξίνωσης, αλλά πρόσθεσε ότι ο ηθοποιός ήταν ένας αρκετά «συνηθισμένος εθισμένος», κατά τη γνώμη του.

Μάθιου Πέρι - Matthew Perry

Ο Πέρι ισχυρίστηκε ότι ήταν καθαρός και νηφάλιος για 19 μήνες μέχρι τον θάνατό του στις 28 Οκτωβρίου, όταν βρέθηκε νεκρό μέσα στο τζακούζι του σπιτιού του στο Pacific Palisades της Καλιφόρνια.

Ο θάνατός του προκλήθηκε από τις «οξείες επιδράσεις της κεταμίνης» και από πνιγμό, σύμφωνα με την αυτοψία που δημοσιεύθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Ο παθολόγος Dr. Michael Baden εξήγησε ότι ο Perry «ουσιαστικά πέθανε από υπερβολική δόση κεταμίνης και είχε περίπου τριπλάσια ποσότητα από την κανονική [δοσολογία] στον οργανισμό του».

Στην αυτοβιογραφία του, ο Πέρι ήταν ειλικρινής για τον 30χρονο αγώνα του να παραμείνει νηφάλιος. Ο ηθοποιός είχε δηλώσει ότι πήγε σε 6.000 συναντήσεις των ΑΑ, μπήκε για αποκατάσταση τουλάχιστον 15 φορές, έκανε 65 φορές αποτοξίνωση και πέρασε τη μισή του ζωή και ξόδεψε περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του σε θεραπευτήρια ή σε σπίτια νηφάλιας διαβίωσης.

Ο αγαπημένος ηθοποιός ήταν γνωστό ότι έκανε εγχύσεις κεταμίνης για τη θεραπεία της κατάθλιψης και του εθισμού στα ναρκωτικά, αλλά ο ιατροδικαστής σημείωσε ότι δεν είχε κάνει καμία για πάνω από μία εβδομάδα πριν από τον πνιγμό του, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να έχει προκαλέσει το θάνατό του.

Αν και δεν είναι ακόμη σαφές πώς ο Perry έλαβε την κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό του, η έκθεση αυτοψίας αποκάλυψε επίσης ότι ο ηθοποιός έκανε τακτικές ενέσεις τεστοστερόνης μόλις δύο εβδομάδες πριν από το θάνατό του.

Ένας φίλος που ρωτήθηκε από τους ερευνητές είπε ότι οι ενέσεις τεστοστερόνης τον άφηναν μερικές φορές “θυμωμένο και κακόβουλο”, αλλά γενικά ήταν χαρούμενος και φαινόταν να έχει “καλή διάθεση”, σύμφωνα με την 29σέλιδη έκθεση αυτοψίας. Ο Πέρι είχε επίσης βουπρενορφίνη στον οργανισμό του, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία του εθισμού στα ναρκωτικά, αναφέρεται στην έκθεση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ