Είναι 29 ετών και βγάζει πάνω από 548.000 ευρώ τον χρόνο χωρίς να έχει πτυχίο – «Προτιμώ να δουλεύω για τον εαυτό μου, παρά να ακούω τους άλλους»

Έχει καταφέρει ενώ είναι μόλις 29 ετών, να βγάζει περισσότερα από 548.000 ευρώ τον χρόνο χωρίς να έχει καν σπουδές σε πανεπιστήμιο. Η 29χρονη Jenny Nguyen είναι μία διάσημη μανικιουρίστα στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Είναι διάσημη για τα σχέδια νυχιών που φτιάχνει και καταφέρνει να κερδίζει πάνω από 450 ευρώ για κάθε σχέδιο που φτιάχνει.

Είναι ιδιοκτήτρια του καταστήματος JennPaintt Nail Lounge, που προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες, από μανικιούρ μέχρι εξτένσιον βλεφαρίδων. Είναι εξαιρετικά δημοφιλής για τα σχέδια νυχιών. Χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους μπογιάς τζελ, βερνίκι, πολύτιμους λίθους, αυτοκόλλητα και άλλα υλικά, η Nguyen μπορεί να δημιουργήσει ένα περίπλοκο τοπίο ή ένα μπουκέτο με ανοιξιάτικα λουλούδια στα δάχτυλα κάποιου. Τα σχέδια διαρκούν συνήθως δύο έως τρεις εβδομάδες.

Μερικοί από τους πιο διάσημους πελάτες της Nguyen περιλαμβάνουν την Paris Hilton και τη Hailey Bieber. Ωστόσο το κατάστημα είναι ανοιχτό και για… απλούς θνητούς. Τα σχέδιά της έχουν επίσης εμφανιστεί σε διαφημιστικές καμπάνιες για εταιρείες όπως η Apple, η Converse και η Chanel.

Το 2022, η επιχείρηση της απέφερε πάνω από 548.000 ευρώ. Το εισόδημα της για το 2023 αναμένεται να είναι υψηλότερο με δεδομένο το πόσο έχει αυξήσει το πελατολόγιο της.

Φεύγοντας από τη Νέα Υόρκη για το Λος Άντζελες

Η Nguyen σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Hofstra στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο άφησε τις σπουδές της για να εργαστεί με πλήρες ωράριο και να βοηθήσει τους γονείς της να στηρίξουν οικονομικά τα τρία μικρότερα αδέρφια της, που ζούσαν όλα στη Νέα Υόρκη εκείνη την εποχή.

Μετακόμισε για πρώτη φορά στο Λος Άντζελες το 2019, αναζητώντας ένα διάλειμμα από τους σκληρούς χειμώνες της Νέας Υόρκης. Εκείνη την εποχή, η Nguyen ήταν αναπληρώτρια δασκάλα σε μια δημόσια σχολική περιφέρεια και είχε προγραμματίσει να συνεχίσει την σταδιοδρομία της στην εκπαίδευση στο Λος Άντζελες.

«Αλλά δεν έβγαζα αρκετά χρήματα από την διδασκαλία», θυμάται η Nguyen. Ήξερε ότι ήθελε να δοκιμάσει μια νέα δουλειά, σε μια νέα βιομηχανία, αλλά δεν ήξερε τι ακριβώς έπρεπε να κάνει. Έτσι, αποφάσισε να προσπαθήσει να εργαστεί για τον εαυτό της. «Πάντα με έλκυε η επιχειρηματικότητα γιατί είμαι πολύ ανταγωνιστική, πολύ αυταρχική και προτιμώ να δουλεύω για τον εαυτό μου παρά να ακούω τους άλλους να μου λένε τι να κάνω», λέει η Nguyen.

Μετά, χτύπησε η πανδημία. «Ακολουθώ πολλούς καλλιτέχνες νυχιών στο Instagram, οπότε όσο ήμουν στο σπίτι σε lockdown, το έβλεπα συνέχεια στο feed μου και σκέφτηκα: «Γιατί να μην το δοκιμάσω;» λέει η Nguyen.

Jenny Nguyen
Μία από τις δημιουργίες της Jenny Nguyen. Πηγή: Facebook

Χτίζοντας μια εξαψήφια επιχείρηση από την αρχή

Χρειάστηκαν μόνο μερικοί μήνες για να τελειοποιήσει την τέχνη της η Nguyen. Στις αρχές του 2021, απέκτησε την άδεια μανικιούρ της στο διαδίκτυο μέσω του Advance Beauty College – ένα πρόγραμμα που της κόστισε περίπου 8.200 δολάρια. Χρειάστηκε μερικές εβδομάδες για να τελειώσει. Άρχισε να διαφημίζει τις υπηρεσίες της σε πελάτες στο Instagram, προσεγγίζοντας φωτογράφους και προσφέροντας δωρεάν σχέδια νυχιών στους ακόλουθους της προκειμένου να δημιουργήσει μία βάση για την δουλειά της.

Τα σχέδιά της απέκτησαν γρήγορα κοινό στο TikTok και στο Instagram. Έτσι οι influencers και οι βοηθοί διασημοτήτων της έστελναν μηνύματα και ζητούσαν ραντεβού. «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι παραπομπές πελατών με βοήθησαν να δημιουργήσω τη βάση πελατών μου», λέει η Nguyen.

@jennyng_nailartist Vẽ Bướm thoy #nailtrend #naillesson #nailonline #naileasy #jennyngnailartist #jennynguyen #nailart #naildesign #nail #draw #LearnOnTikTok #nailtutorial #nailvideos #nailideas #xuhuong #fyp ♬ Up Beat (Married Life) – Kenyi

Τον Ιανουάριο του 2022, η Nguyen άνοιξε το JennPaintt Nail Lounge στο κέντρο του Λος Άντζελες. Λέει ότι στο κατάστημα της πηγαίνουν περίπου 300 πελάτες σε μια τυπική εβδομάδα. Το JennPaintt Nail Lounge έχει επί του παρόντος 16 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της Nguyen, Bryan Truong, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης και διαχειρίζεται μαζί της την επιχείρηση.

«Το να είσαι επιχειρηματίας είναι πολύ μοναχικό και αγχωτικό… αλλά όταν άρχισα να προσλαμβάνω περισσότερους ανθρώπους, ένιωσα πολύ καλύτερα και μπόρεσα να αναπτύξω την επιχείρησή μου πιο γρήγορα Αν θέλετε να πάτε μακριά, πρέπει να πάτε με παρέα», λέει η Nguyen.

 

Παράλληλα εξηγεί ότι εξακολουθεί να εργάζεται μέχρι αργά το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα για να αναπτύξει την επιχείρησή της. Σε μία πολυάσχολη εβδομάδα, εκτιμά ότι βρίσκεται από 80 έως 100 ώρες στη δουλειά.

Αλλά η Nguyen λέει ότι οι πολλές ώρες αξίζουν τον κόπο για να έχει μια δημιουργική ενασχόληση που της αρέσει και την πληρώνει καλά. «Η τέχνη νυχιών είναι πάντα συναρπαστική και κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους. Είμαι τόσο ευγνώμων που κάνω αυτή τη δουλειά», λέει η 29χρονη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ