Μαρία Παπαγιάννη: Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων και σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου φέρνει «Τα χρυσά κουπιά» της στο Θέατρο Αργώ

Η  Μαρία Παπαγιάννη είναι από τις πιο σημαντικές σύγχρονες παρουσίες στην ελληνική παιδική και νεανική λογοτεχνία. Έχει εισπράξει διθυραμβικές κριτικές για το βιβλίο της «Τα χρυσά Κουπιά» και τώρα ετοιμάζεται να το δει να ενσαρκώνεται στη θεατρική σκηνή του θεάτρου Αργώ.

Νάντια Ρηγάτου

Το εξαιρετικό βιβλίο της Μαρίας Παπαγιάννη, της συζύγου του αείμνηστου συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, γίνεται μια “μαγική” παράσταση για θεατές όλων των ηλικιών, για μικρούς θεατές αλλά και όσους θέλουν να ξανανιώσουν παιδιά!

 

Το έργο θα παρουσιάζεται στη σκηνή του θεάτρου Αργώ από τις 10 Δεκεμβρίου σε σκηνοθεσία της  Αθανασίας Καλογιάννη με έναν πολυμελή θίασο ηθοποιών και πρωτότυπη μουσική σύνθεση που ερμηνεύεται ζωντανά από τη Ζωή Τηγανούρια.

Πρόκειται για έναν ύμνο στην αθωότητα των παιδιών και το φως που τη συνοδεύει, ακόμα και όταν η ζωή των μεγάλων σκοτεινιάζει.

 Ένα έργο για την περιπέτεια της ζωής με συμμάχους τους φίλους, τους θρύλους και την παντοδύναμη μητέρα φύση.

 Μία παράσταση για την αισιοδοξία της νεότητας, που κάθε εμπόδιο την κάνει πιο δυνατή.  

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Νίκος Αναστασόπουλος, Ευγενία Βησσαρίου, Χρήστος Λοΐζος , Μανταλένα Παπαδάτου, Βαγγέλης Πιτσιλός, Ελένη Τζαγκαράκη

 

Η υπόθεση του έργου

Η Λήδα και η Ηρώ βλέπουν ξαφνικά την καθημερινότητά τους να ανατρέπεται, όταν ο πατέρας τους αρρωσταίνει βαριά και η μητέρα τους αποφασίζει να τις στείλει για καλοκαιρινές διακοπές στο χωριό καταγωγής της, στη μέση του πουθενά.

Τα κορίτσια βρίσκονται για πρώτη φορά σε ένα περιβάλλον χωρίς κινητά, κίνηση και φασαρία, με έναν παππού απότομο και αυστηρό. Σύντομα όμως, θα γνωριστούν με τα παιδιά και τους μεγάλους του χωριού, που θα τους προσφέρουν τη φιλία τους.

Η ανακάλυψη ενός παλαιού ημερολογίου με μυστικά της μητέρας τους, θα σημάνει την αρχή μίας μαγικής περιπέτειας. Στην «απαγορευμένη περιοχή» του χωριού υπάρχει μία αιωνόβια βελανιδιά.

Ο θρύλος θέλει το δέντρο να έχει κλαδιά σαν χρυσά κουπιά, τα οποία πραγματοποιούν τις επιθυμίες των ανθρώπων, ακόμα και τις πιο απίθανες…

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ