Μαίρη Χρονοπούλου: Το ρολόι-κειμήλιο του Νίκου Κούρκουλου που πούλησε

Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από την ζωή τη περασμένη Παρασκευή (6/10) η Μαίρη Χρονοπούλου. Η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός κρατούσε χαμηλούς τόνους στην προσωπική της ζωή και λίγα ήταν αυτά που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας.

Τις τελευταίες ώρες πολλές είναι οι συζητήσεις που γίνονται γύρω από την προσωπική της ζωή. Μεταξύ αυτών και η τύχη του ρολογιού-κειμηλίου του μεγάλου πρωταγωνιστή του ελληνικού σινεμά και αδελφικού της φίλου Νίκου Κούρκουλου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “On Time” μετά τον θάνατο του Νίκου Κούρκουλου, η χήρα του Μαριάννα Λάτση περίμενε καρτερικά τα 80ά γενέθλια της Μαίρης Χρονοπούλου. Είχε σκοπό να της κάνει ένα δώρο συμβολικό και με μεγάλη αξία, καθώς μία από τις τελευταίες επιθυμίες του Νίκου Κούρκουλου ήταν να δοθεί το ρολόι στη Μαίρη Χρονοπούλου.

“Το ρολόι δεν το είχε εδώ και καιρό. Το είχε πουλήσει στον Ριχάρδο ελάχιστο καιρό αφότου το πήρε στα χέρια της” είπε στην έντυπη “On Time” ο στενός φίλος της Μαίρης Χρονοπούλου, Θωμάς Χούντας.

Ο καλός φίλος της Μαίρης Χρονοπούλου σημείωσε επίσης πως το βάρος των αναμνήσεων ήταν μεγάλο: “Μου είχε πει “το πούλησα στον Ριχάρδο”. Ήθελε να το δώσει για προσωπικούς λόγους. Δεν θα χρειαστεί να ψάξω στο σπίτι. Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω το λόγο για τον οποίο το πούλησε. Μπορώ, όμως, να πω πως ήταν στενοχωρημένη που είχε φύγει από τη ζωή ο Νίκος. Η Μαίρη πίστευε στους ανθρώπους. Όχι στα αντικείμενα”.

“Δεν είχε να κάνει με τα χρήματα. Η Μαίρη δεν είχε κανένα οικονομικό πρόβλημα. Ήταν καθαρά μία συναισθηματική απόφαση. Δεν της έλειπαν τα αντικείμενα, της έλειπε ο ίδιος ο άνθρωπος, ο Κούρκουλος. Και εδώ διαφαίνεται το πόσο αντισυμβατικός άνθρωπος ήταν η Μαίρη Χρονοπούλου, σχεδόν στα πάντα της” τόνισε ο Θωμάς Χούντας, ο οποίος θέλησε να βάλει τέλος στην παραφιλολογία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ