Μαίρη Χρονοπούλου: Τι λέει ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του παιδιού» για το σπίτι της ηθοποιού

Η Μαίρη Χρονοπούλου έφυγε από την ζωή την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου σε ηλικία 90 ετών. Η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, μετά το ατύχημα που είχε στο σπίτι της το μεσημέρι της Κυριακής (1/10).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «On time», σάλος έχει δημιουργηθεί με το θέμα της ακίνητης περιουσίας της Μαίρης Χρονοπούλου, με το δικηγόρο Δημήτρη Χατζημιχάλη να καταθέτει αίτημα για τη σφράγιση της οικίας της αείμνηστης ηθοποιού περίπου δύο εβδομάδες από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή, προκειμένου να διασφαλιστούν τα αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι της.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο νομικός σύμβουλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω Δημήτρης Χατζημιχάλης, η ακίνητη περιουσία της ηθοποιού θα περάσει κι αυτή στο «Χαμόγελο του Παιδιού», αν μετατραπεί το σπίτι όπου διέμενε σε μουσείο. Γεγονός το οποίο, σύμφωνα πάντα με δηλώσεις του δικηγόρου, είχε γίνει δημόσια αποδεκτό από τον πρόεδρο του εθελοντικού, μη κερδοσκοπικού οργανισμού Κώστα Γιαννόπουλο.

Σε περίπτωση, όμως, που ο Κώστας Γιαννόπουλος δεν επιθυμεί να μετατραπεί το σπίτι της αείμνηστης ηθοποιού σε μουσείο, τότε πρέπει να προβλεφθεί η διαδικασία αποθήκευσης των πολύτιμων αυτών αντικειμένων.

Η ίδρυση μνημείου και η καθιέρωση βραβείου

Η κίνηση αυτή του δικηγόρου προκάλεσε έκπληξη στο «Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς ο πρόεδρος Κώστας Γιαννόπουλος έχει ήδη κάνει γνωστές τις προθέσεις του οργανισμού, που είναι η ίδρυση μνημείου, αλλά και η καθιέρωση βραβείου «Μαίρη Χρονοπούλου».

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», μιλώντας στην «On time», τόνισε: «Στα σαράντα της Μαίρης θα γίνουν αυτά που υποσχεθήκαμε την ημέρα που κάναμε την κηδεία: Τα βραβεία “Μαίρη Χρονοπούλου”, η δράση για την υποστήριξη νέων που προχωράνε την επαγγελματική τους ζωή και τη φοιτητική τους ζωή και δεν έχουν τα μέσα – και το σπίτι της Μαίρης θα παραμείνει όπως έχει και θα λέγεται “Το σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου” και θα είναι ανοιχτό στο κοινό. Κυρίως, θα συμμετέχουν τα παιδιά στις δράσεις αυτές. Το μόνο που ήθελε η Μαίρη ήταν να… φύγει ήρεμα. Το σπίτι θα παραμείνει όπως έχει εσωτερικά και εξωτερικά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ