Κώστας Μπίγαλης: «Υπήρξε μία συνομωσία να με πετάξουν έξω από την Eurovision» – Τι ανέφερε για την συνεργασία του με τον Άντονι Χόπκινς

Ο Κώστας Μπίγαλης βρέθηκε σήμερα καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ και αποκάλυψε πολλές ενδιαφέρουσες πτυχές της ζωής του τις οποίες δεν γνωρίζαμε. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη στα πρώτα του βήματα στο τραγούδι, στη χούντα και τη λογοκρισία, το πρώτο του συμβόλαιο καθώς και τη συνεργασία του με τον Άντονι Χόπκινς και την Eurovision.

Κώστας Μπίγαλης: Τι αποκάλυψε για τη συμμετοχή της Παπαρίζου στη Eurovision το 2005 – BINTEO

Ο Κώστας Μπίγαλης αναφέρθηκε στα πρώτα του βήματα στο τραγούδι, όταν στην εφηβεία και μάλιστα στην ηλικία 17 ετών συμμετείχε σε ένα Φεστιβάλ Μουσικής, ως μέλος του συγκροτήματος “Live”, μία ερασιτεχνική μπάντα που είχε φτιάξει με φίλους από τη γειτονιά του.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ήμασταν τόσο ερασιτέχνες που αν μας έλεγαν παίξτε ακόμα ένα τραγούδι δεν ξέραμε! Ξέραμε μόνο αυτό το τραγούδι που παίρναμε μέρος στον Διαγωνισμό, το Pop Festival ’73».

O Μπίγαλης μιλά για το πρόβλημα υγείας του – ΒΙΝΤΕΟ

Αναφορικά με τη λογοκρισία που βίωσε στο πετσί του είπε: «Παίξαμε αυτό το τραγούδι, το ηχογραφήσαμε και το τραγούδι ‘Θα ‘θελα να φωνάξω’. Έρχεται ο υπεύθυνος εκεί και μου λέει πρέπει να αλλάξουμε τον στίχο, γιατί υπάρχει και μια επιτροπή… Μου είχε πει ‘τι θα ‘θελες να φωνάξεις; Σε κρατάει κανένας και δεν σ’ αφήνουν;’. Το τραγούδι ήταν κοινωνικό και τελικά το έκανα ‘Θα ‘θελα να φωνάξω πόσο σ’ αγαπώ’, το έκανα ερωτικό».

Η αποκάλυψη για τον Τέρενς Κουίκ και το πρώτο συμβόλαιο

Ο Κώστας Μπίγαλης αποκάλυψε πως λόγω ανηλικότητας ο πατέρας του  ήταν αυτός που  υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.  Επίσης, δήλωσε ότι συστήθηκε στο κοινό ως Αλέξης και όχι ως Κώστας και πίσω από αυτό κρυβόταν ο Τέρενς Κουίκ.

Μπίγαλης: Έχασα το σπίτι μου λόγω της Γιουροβίζιον

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Αναλαμβάνει παραγωγός στην εταιρεία ο Τέρενς Κουίκ. Κάναμε δύο τραγούδια, τα ηχογραφούμε, αλλά πριν βγει ο δίσκος μου λέει ‘το Κώστας Μπίγαλης δεν μου πάει’. Τότε στη μόδα ήταν τα μονολεκτικά, το Δάκης, Πασχάλης κλπ. Και μου λέει ‘θέλω να σε πω Αλέξη, σε πειράζει;’. Εγώ ήθελα τότε να κάνω δίσκο με τα χίλια και Τρύφωνα να με έλεγε, θα έλεγα ναι. Βγήκε λοιπόν εκείνο το 45άρι που λέγομαι Αλέξης Μπίγαλης».

Τι ανέφερε για την συνεργασία του με τον Άντονι Χόπκινς

Ο Κώστας Μπίγαλης αναφέρθηκε και στην συνεργασία του με τον Άντονι Χόπκινς σε μία μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων θρησκευτικού περιεχομένου με σκηνοθέτη τον Ρόμπερτ Ντέι.

«Ήταν οι πράξεις των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Ξένη παραγωγή της Universal. Εμένα με βρήκαν από τη δραματική σχολή. Είχα πει και μία ατάκα, έκανα τον Σίμωνα τον Κυρηναίο. Ήταν υποχρεωμένοι να πάρουν Έλληνες ηθοποιούς, επειδή γυριζόταν στην Ελλάδα η σειρά», είπε μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφέρθηκε στο μυστήριο που είχε στηθεί γύρω από το πρόσωπό του, λόγω και του άλμπουμ “Big Alice” που ήταν λογοπαίγνιο με το επίθετό του.

Κώστας Μπίγαλης: «Υπήρξε μία συνομωσία να με πετάξουν έξω από την Eurovision και τα κατάφεραν»

Ο Κώστας Μπίγαλης μίλησε στο Στούντιο 4 για την Eurovision και αποκαλύπτει το γεγονός που τον είχε στεναχωρήσει. «Το μόνο που με είχε πειράξει, αλλά το ξεπέρασα γιατί είναι δικό τους πρόβλημα , είναι το τραγούδι με την Έλενα Παπαρίζου το Light in our soul που το είχε πει εκπληκτικά αλλά μπήκε στον δίσκο της και πήγε νούμερο 2 στην Σουηδία χωρίς να προωθηθεί καθόλου. Υπήρξε μία συνομωσία να με πετάξουν έξω και το κατάφεραν. Δεν ξέρω γιατί, δεν έχω πειράξει άνθρωπο. Πιστεύω αν θα πήγαινε, θα έβγαινε κι αυτό πρώτο» ανέφερε ο Κώστας Μπίγαλης.

«Το δικό μου τραγούδι ήταν 70% μπροστά και 26% αυτό που πήγε και ένα άλλο 5%. Μου έλεγαν ότι πας εσύ. Έπεσε μία πληροφορία από τους fans. Είχε ανέβει πειρατικά στο διαδίκτυο και προσέκρουσε στον κανονισμό» συνέχισε ο Κώστας Μπίγαλης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ