Σελίν Ντιόν: Η τόπλες φωτογράφιση με λευκό πουκάμισο και η εξομολόγηση που συγκινεί

Η Σελίν Ντιόν μίλησε από τα βάθη της ψυχής της για την πάλη της με το σύνδρομο της δυσκαμψίας σε μια νέα συνέντευξη στη Vogue France ποζάροντας  με εντυπωσιακά outfit.

Σελίν Ντιόν: Σπάνια φωτογραφία – Ποζάρει και με τους 3 γιους της

Η τραγουδίστρια πόζαρε τόπλες με μόνο ένα λευκό πουκάμισο του οίκου Balenciaga στην πρώτη εκδοχή του εξωφύλλου, καλύπτοντας το στήθος της με το ένα χέρι.

Η Σελίν Ντιόν, η οποία ανακοίνωσε ότι παλεύει με μια σπάνια νευρολογική ασθένεια που ονομάζεται σύνδρομο του δύσκαμπτου ατόμου στα τέλη του 2022, μίλησε με απόλυτη ειλικρίνεια  για την κατάστασή της στη Vogue αναφέροντας: «Δεν έχω νικήσει την ασθένεια, καθώς είναι ακόμα μέσα μου και πάντα θα είναι. Ελπίζω ότι θα βρούμε ένα θαύμα, έναν τρόπο να τη θεραπεύσουμε με την επιστημονική έρευνα, αλλά προς το παρόν πρέπει να μάθω να ζω μαζί της».

Η Καναδή τραγουδίστρια ανέφερε πως κάθε εβδομάδα περνάει πέντε ημέρες εντατικής «αθλητικής, σωματικής και φωνητικής θεραπείας».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Είτε προπονούμαι σαν αθλήτρια και δουλεύω πολύ σκληρά, είτε μένω στο σπίτι, ακούω τα τραγούδια μου, στέκομαι μπροστά στον καθρέφτη μου και τραγουδάω στον εαυτό μου» είπε η Σελίν Ντιόν  και πρόσθεσε: «Θέλω να είμαι η καλύτερη και δυνατή».

Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως είναι μαχήτρια της ζωής χωρίς να το βάζει σε καμία περίπτωση κάτω και φυσικά το παράδειγμά της πρέπει να το ακολουθούμε όλοι μας σε κάθε δυσκολία ή ατυχία της ζωής μας.

Σύνδρομο δυσκαμψίας: Τι το προκαλεί

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι πρόκειται για μια αυτοάνοση διαταραχή κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται σε υγιή κύτταρα.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

· Δυσκολία στο περπάτημα

· Πτώση ενώ περπατάτε ή στέκεστε

· Καμπουριασμένη στάση του σώματος

· Επαναλαμβανόμενα επεισόδια μυϊκής δυσκαμψίας, ιδιαίτερα στον κορμό και τα άκρα

· Επώδυνοι μυϊκοί σπασμοί που μπορεί να είναι παρατεταμένοι, έντονοι και να προκαλούνται από ερεθίσματα

Τα συμπτώματα του συνδρόμου δυσκαμψίας μπορεί να χρειαστούν αρκετούς μήνες έως μερικά χρόνια για να αναπτυχθούν.

Πώς διαγιγνώσκεται;

Εκτός από τη διενέργεια κλινικής αξιολόγησης επιβάλλονται οι παρακάτω εξετάσεις:

· Εξέταση αίματος για την ανίχνευση αντισωμάτων GAD

· Ηλεκτρομυογράφημα για την καταγραφή της ηλεκτρικής δραστηριότητας των εκούσιων μυών σε ηρεμία και κατά τη διάρκεια της συστολής

Φάρμακα όπως οι βενζοδιαζεπίνες μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία της μυϊκής δυσκαμψίας και των επεισοδιακών σπασμών. Τέλος, οι διατάσεις, η θερμοθεραπεία, η υδροθεραπεία, η θεραπεία με μασάζ και ο βελονισμός ανακουφίζουν τον πάσχοντα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ