Κέιτ Μος: «Πήρα βάλιουμ για να φωτογραφηθώ τόπλες» – Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την σκοτεινή πλευρά του μόντελινγκ

Η Κέιτ Μος σε συνέντευξη της αποκάλυψε την σκοτεινή πλευρά του μόντελινγκ μέσα από τις προσωπικές της εμπειρίες.

Το top μοντέλο, σε συνέντευξή του στην εκπομπή Desert Island Discs στο BBC, είπε για το πώς βρέθηκε με έναν άνδρα, ο οποίος ήθελε να την φωτογραφίσει για κατάλογο σουτιέν.

“Ήμουν μόλις 15 και εκείνος είπε: Βγάλε το μπλουζάκι σου” εξομολογήθηκε η Κέιτ Μος και πρόσθεσε: “Το έβγαλα και τότε ήμουν πολύ ντροπαλή όσον αφορά στο σώμα μου και εκείνος είπε ‘βγάλε το σουτιέν σου’ και μπορούσα να αισθανθώ πως κάτι δεν πήγαινε καλά, οπότε πήρα τα πράγματά μου κι έφυγα”.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, η εν λόγω εμπειρία “της ακόνισε το ένστικτό της”, με αποτέλεσμα έκτοτε “να καταλαβαίνω ένα λάθος από ένα μίλι μακριά”.

Το 1998 η Κέιτ Μος υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων Storm, αφού πρώτα την είχε εντοπίσει ένας ανιχνευτής ταλέντων στην ηλικία των 14 ετών.

H 48χρονη είπε στην παρουσιάστρια Lauren Laverne για το γεγονός πως πήγαινε στα κάστινγκ μόνη της, οπλισμένη μόνο με έναν χάρτη.

Η Κέιτ Moss έγινε ένα από τα πιο διάσημα πρόσωπα της μόδας και παραμένει περιζήτητη από σχεδιαστές και συντάκτες περιοδικών σε όλο τον κόσμο.

To 1992, έκανε την πρώτη της μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για τον Κάλβιν Κλάιν μαζί με τον ηθοποιό Mark Wahlberg, γνωστός τότε ως Marky Mark. Ωστόσο, όπως είπε, η φωτογράφιση εσωρούχων δεν της φέρνει καλές αναμνήσεις.

Η Κέιτ Μος είπε ότι ένιωθε ως αντικείμενο, ευάλωτη και φοβισμένη. Όπως είπε, υπέφερε από έντονο άγχος πριν από την φωτογράφιση και της συνταγογραφήθηκε βάλιουμ προκειμένου να την βοηθήσει να φέρει εις πέρας την δουλειά της.

Σήμερα, η ίδια ως πράκτορας, λέει πως μπορεί να δώσει συμβουλές όσον αφορά την βιομηχανία της μόδας στην κόρη της, η οποία είναι μοντέλο.

“Της έχω πει ότι δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι που δεν θες να κάνεις” ανέφερε η Μος. “Άμα δεν θέλεις να κάνεις την φωτογράφιση, αν δεν νιώθεις άνετα, αν δεν θέλεις να κάνεις το μοντέλο, μην το κάνεις” συνέχισε.

Εξήγησε ότι φροντίζει τα δικά της μοντέλα και διασφαλίζει ότι ένας πράκτορας είναι πάντα μαζί τους σε μια φωτογράφιση, ώστε να είναι κάποιος εκεί να πει ‘δεν θεωρώ πως αυτό είναι κατάλληλο”.

Η Moss “άνοιξε” την καρδιά της και για το ότι στέκεται στο πλευρό του John Galliano, του σχεδιαστή που κρίθηκε ένοχος για ρατσιστική κακοποίηση το 2011, και του Johnny Depp κατά τη διάρκεια της πρόσφατης δίκης του. Η ίδια εξήγησε: «Πιστεύω στην αλήθεια και πιστεύω στο δίκαιο και τη δικαιοσύνη.

“Ξέρω ότι ο John Galliano δεν είναι κακός άνθρωπος – είχε πρόβλημα με το αλκοόλ. Οι άνθρωποι δεν είναι ο εαυτός τους όταν πίνουν και λένε πράγματα που δεν θα έλεγαν ποτέ νηφάλιοι”. Και συνέχισε: «Γνωρίζω την αλήθεια για τον Τζόνι. Ξέρω πως ποτέ δε με έριξε από τις σκάλες. Και έπρεπε να την πω αυτήν την αλήθεια».

Η Κέιτ Μος για ένα διάστημα ήταν μάλλον πιο γνωστή για τις αμφιλεγόμενες φωτογραφίες μόδας, οι οποίες λήφθηκαν από την Corinne Day για την βρετανική Vogue το 1993.

Οι εικόνες της Day με τη Μος να ποζάρει υπαινικτικά επικρίθηκαν και προκάλεσαν μια συζήτηση στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με το λεγόμενο «ηρωϊνικό σικ».

Ο Μος είπε: «Νομίζω ότι ήμουν αποδιοπομπαίος τράγος για τα προβλήματα πολλών ανθρώπων. Ποτέ δεν ήμουν ανορεξική, ποτέ δεν ήμουν. Δεν είχα πάρει ποτέ ηρωίνη. Ήμουν αδύνατη γιατί δεν με τάιζαν στα γυρίσματα ή στα σόου”

Πηγή: bbc.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ