Καρβέλας ετών 62

Καρβέλας ετών 62

Τα 62 του χρόνια κλείνει σήμερα ο γνωστός μουσικοσυνθέτης. Ο Νίκος Καρβέλας γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1951 στον Πειραιά. Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τη μουσική σε ηλικία πέντε ετών, οπότε απέκτησε και το πρώτο του πιάνο. Στα φοιτητικά του χρόνια, στο τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ίδρυσε ένα ροκ γκρουπ επηρεασμένο από τους Beatles και τους Rolling Stones. Ωστόσο, για πρώτη φορά έγινε γνωστός για τις συνθέσεις του στο τέλος της δεκαετίας του 1970, άλλοτε με το όνομα Νίκος Καρβέλας και άλλοτε με το ψευδώνυμο Νίκος Λεονάρδος.

Το 1983, παντρεύτηκε την πολύ γνωστή Ελληνοκύπρια τραγουδίστρια Άννα Βίσση, με την οποία σήμερα έχει χωρίσει. Συνεργάστηκε ως συνθέτης και στιχουργός σε πολλές δισκογραφικές της δουλειές. Μαζί της απέκτησε μια κόρη, την Σοφία.

Η μουσική του κινείται στο πλαίσιο της ποπ, αλλά με επιρροές από τη ροκ και τη λαϊκή μουσική. Τα τελευταία άλμπουμ του απέκτησαν έναν πιο ροκ ήχο.

Από το 2006 διατηρεί σχέση με την τηλεοπτική παρουσιάστρια Αννίτα Πάνια η οποία και γέννησε το πρώτο τους παιδί, τον Αντρέα.

Στις 29 Απριλίου 2010 παντρεύτηκε την Αννίτα Πάνια στον ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίας Ειρήνης με κουμπάρους τη Ρούλα Κορομηλά και τον Κώστα Δροσόπουλο.

 

Πηγή: el.wikipedia.org

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ