Ιστορική επανασύσταση των James Gang με τον Joe Walsh και τον Dave Grohl

Ο σπουδαίος κιθαρίστας, συνθέτης και τραγουδιστής Joe Walsh, εκτός από την σόλο καριέρα και τις συνεργασίες που είχε με τους Eagles και την μπάντα του Ringo Starr, στα μέσα της δεκαετίας του ’60 είχε φτιάξει στο Cleveland του Ohio ένα υπέροχο γκρουπ που λεγόταν James Gang.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου   

Ένα συγκρότημα που κινήθηκε στα μουσικά είδη hard rock, funk rock και folk rock. Μεγάλες επιτυχίες τους ήταν τα κομμάτια “Walk Away”, “Funk #49”, “The Bomber A: Closet Queen B: Bolero C: Cast Your Fate To The Wind” (Medley), “Cruisin’ Down The Highway” κ.ά.

Είναι εύκολο να παρατηρήσει κανείς πως οι James Gang επηρέασαν πολλά σπουδαία συγκροτήματα που βγήκαν και έκαναν καριέρα πολλά χρόνια αργότερα!

Ο Joe Walsh λοιπόν αποφάσισε να ανασυνθέσει τους James Gang, καταρχήν για μία εμφάνιση, με τον γνωστό κιθαρίστα και ντράμερ Dave Grohl, που υπήρξε ιδρυτής των Foo Fighters και μέλος των Nirvana την περίοδο 1990-94.

Η μία και μοναδική εμφάνιση (άσχετα αν αργότερα προκύψουν και άλλες) θα γίνει στο φεστιβάλ VetsAid 2022 στο Ohio, το οποίο είναι προς βοήθεια των βετεράνων του πολέμου και το οποίο θα γίνει στο Columbus’ Nationwide Arena. Επίσης στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν και οι Nine Inch Nails, the Breeders και the Black Keys. Οι προπωλήσεις των εισιτηρίων ξεκινούν στις 5 Αυγούστου.

Σημ.: μην χάσετε το τελευταίο βίντεο παρακάτω, όπου ο Joe Walsh μαζί με τον Dave Grohl και τον Gary Clark Jr. δίνουν την δική τους υπέροχη εκτέλεση του “While My Guitar Gently Weeps” του George Harrison και των Beatles.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική). twitter:@IosifAvramoglou

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ