Η πρώτη αντίδραση των ηθοποιών της παράστασης “Ρινόκερος” – Τι ανακοίνωσαν για τον Σερβετάλη

Οι ηθοποιοί της παράστασης “Ρινόκερος” έσπασαν τη σιωπή τους και πήραν θέση σχετικά με την αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη από την παράσταση επειδή δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους θεατές, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Σε ανακοίνωσή τους, οι ηθοποιοί της παράστασης εκφράζουν τη λύπη τους για τη διακοπή της παράστασης λόγω της αποχώρησης του Άρη Σερβετάλη, σημειώνοντας ότι “ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του”.

Οι ηθοποιοί του “Ρινόκερου” υπογραμμίζουν πως δεν θεωρούν “ότι ως εμβολιασμένοι πολίτες και ηθοποιοί, διαχωριζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από λοιπούς τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας” και ότι “η αποχή από την τέχνη μας, η οικειοθελής διακοπή μίας παράστασης, δεν θα μπορούσε να αποτελεί λύση στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση”.

“Τα θέατρα σε καιρούς κρίσης πρέπει να μένουν ανοιχτά”, συμπληρώνουν. Ως εκ τούτου, υπογραμμίζουν ότι χθες συναντήθηκαν με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής και αποφασίστηκε ομόφωνα η παράσταση να συνεχιστεί και να γίνει αντικατάσταση του Άρη Σερβετάλη.

Η ανακοίνωση των ηθοποιών της παράστασης “Ρινόκερος”

Ως εργαζόμενοι ηθοποιοί στην παράσταση «Ρινόκερος» θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη διακοπή της παράστασης μας, λόγω της αποχώρησης του συναδέλφου μας  Άρη Σερβετάλη.

Παρ’ όλα αυτά, είναι κοινή μας θέση να μην προβούμε σε επικρίσεις εις βάρος κανενός. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του.

Ούτε θεωρούμε ότι ως εμβολιασμένοι πολίτες και ηθοποιοί, διαχωριζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από λοιπούς τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Και παρά το ότι είναι εύλογο να εκφράζει κανείς επιφυλάξεις ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι η αποχή από την τέχνη μας, η οικειοθελής διακοπή μίας παράστασης, δεν θα μπορούσε να αποτελεί λύση στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το Θέατρο είναι τόπος επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων. Είναι τόπος συνάντησης ανθρώπων, σκέψεων, ιδεών. Είναι τόπος που ο δημόσιος λόγος αρθρώνεται και πλάθονται συνειδήσεις. Είναι ένα από τα πιο βασικά κύτταρα της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό τα θέατρα σε καιρούς κρίσης πρέπει να μένουν ανοιχτά. Για μας αυτό είναι χρέος μας.

Με αυτές τις σκέψεις, την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, οι ηθοποιοί της παράστασης συναντηθήκαμε με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής και αποφασίσαμε ομόφωνα να συνεχιστεί η παράσταση προχωρώντας σε αντικατάσταση.

Η ομάδα του «ΡΙΝΟΚΕΡΟΥ»

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.