Λινού στον Realfm 97,8: Δεν χρειαζόμαστε ακόμα οριζόντιο lockdown

Η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis, σχολίασε την πορεία της πανδημίας μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.
“Προσωπικά πιστεύω ότι δεν χρειαζόμαστε ακόμα οριζόντιο lockdown, προτού προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε οριζόντια μέτρα. Όταν λέω οριζόντια εννοώ μέτρα, μάσκα, απόσταση, αερισμό χώρου, τηλεργασία για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Ήδη διασπείρεται πολύ η νόσος και στους εμβολιασμένους και βέβαια λόγω της ανεμελιάς που έχει επικρατήσει, της ψεύτικης ασφάλειας που πιστεύουν ότι έχουν οι εμβολιασμένοι, συνεισφέρουν στη διασπορά του κορονοϊού” δήλωσε.
“Είναι σημαντικό μέχρι να εμβολιαστούν όλοι με την τρίτη δόση, να τηρήσουμε πολύ αυστηρά μέτρα ατομικής προστασίας” πρόσθεσε.
“Τα φάρμακα είναι αποτελεσματικά στο να μειώσουν την πιθανότητα της διασωλήνωσης και του θανάτου κατά 50% εφόσον χορηγηθούν εγκαίρως και εφόσον έχουμε φάρμακα. Φάρμακα δεν θα έχουμε σε επάρκεια σε λιγότερο από έναν χρόνο. Μέχρι τότε πρέπει να προστατευτούμε” είπε χαρακτηριστικά η Αθηνά Λινού.
Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ