Η κατάρα των Όσκαρ: Βροχή τα διαζύγια για τους νικητές του χρυσού αγαλματιδίου – Ποιοι “γλίτωσαν” από τον χωρισμό

Απόλυτες -κυρίως- νικήτριες στη μεγαλύτερη βραδιά του Κινηματογράφου, αλλά μετράνε τις πληγές τους με έναν επώδυνο χωρισμό ή διαζύγιο αμέσως μετά τη μεγάλη διάκρισή τους και την κατάκτηση ενός Όσκαρ.

Σάντρα Μπούλοκ, Κέιτ Γουίνσλετ, Ρέιτσελ Βάιζ, Χάλι Μπέρι, Σαρλίζ Θερόν, Αντζελίνα Τζολί και ο κατάλογος των διαζευγμένων Οσκαρούχων κυριών δεν έχει τέλος. Μάλιστα, το διαζύγιο για τις νικήτριες -καθώς τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες σταρ- θεωρείται τόσο σίγουρο που πλέον να γίνεται λόγο για την κατάρα του Όσκαρ.

Πρώτο θύμα της κατάρας ήταν η Τζάνετ Γκέινορ που κέρδισε το Όσκαρ το 1927/28 που χώρισε από τον σύζυγό της Τζέσι Λάιντελ Πεκ.

Οσκαρική παθούσα ήταν η Μπέτι Ντέιβις, η οποία κέρδισε δύο φορές Όσκαρ, το 1935 και το 1938, οπότε και ήρθε και το διαζύγιο. Παντρεύτηκε άλλες τρεις φορές και άλλες τόσες πήρες διαζύγιο.

Μπρι Λάρσον

Το πιο πρόσφατο θύμα είναι η Μπρι Λάρσον, νικήτρια του Όσκαρ το 2015, η οποία χώρισε από τον σύντροφο και μετέπειτα αρραβωνιαστικό, τον μουσικό Άλεξ Γκρίνγουολντ.

Σάντρα ΜπούλοκΤο 2009 πανευτυχής παρέλαβε το χρυσό της αγαλματίδιο. Σε κάθε εκδήλωση ευχαριστούσε τον υπέροχο σύζυγό της, Τζέσι Τζέιμς για τη στήριξή του και μόλις δύο εβδομάδες μετά ξέσπασε σκάνδαλο όταν αποκαλύφθηκαν οι απιστίες του. Η Μπούλοκ χώρισε λίγο καιρό μετά. Άλλωστε, μόλις είχε υιοθετήσει τον Λούις και προτίμησε να μεγαλώσει τον γιο της με ηρεμία και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Τζούλια Ρόμπερτς

Είχε υποσχεθεί ότι θα παντρευτεί τον Μπέντζαμιν Μπρατ αμέσως μόλις κερδίσει Όσκαρ. Βέβαια, κράτησε το Όσκαρ τo 2001 αλλά όχι και την υπόσχεσή της. Το ζευγάρι χώρισε τον Ιούνιο του 2001 έπειτα από τέσσερα χρόνια σχέσης. Η Ρόμπερτς βρήκε τον έρωτα με τον κάμεραμαν Ντάνι Μόντερ.

Σαρλίζ Θερόν

Ήταν χρόνια σε σχέση με τον Στούαρτ Τάουνσεντ. Το Monster της έφερε το Όσκαρ αλλά ταυτόχρονα ήρθε και ο χωρισμός έπειτα από εννέα χρόνια σχέσης.

Κέιτ Γουίνσλετ

Σχεδόν ταυτόχρονα με το Όσκαρ ανακοίνωσε και το διαζύγιό της από τον σκηνοθέτη Σαμ Μέντες. Κανείς δεν είχε αντιληφθεί ότι το ζευγάρι αντιμετώπιζε προβλήματα στον γάμο του και η είδηση του διαζυγίου ήρθε σαν “βόμβα”. Λέγεται ότι παραμένουν καλοί φίλοι.

Ρις Γουίδερσπουν

Στην τελετή απονομής του 2006 η σταρ κερδίζει το Όσκαρ για το «Walk The Line» και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ανακοίνωσε το διαζύγιό της από τον Ράιαν Φιλίπ. Αργότερα παντρεύτηκε τον ατζέντη Τιμ Ροθ και είναι πολύ ευτυχισμένη.

Χιλάρι Σουάνκ

Συγκλόνισε με την ερμηνεία της τόσο το 1999 στο Boys don’t cry όσο και το 2004 στο Million Dollar Baby. Έδειχνε πανευτυχής στο πλευρό του συζύγου της. Ωστόσο το διαζύγιο ήρθε έναν χρόνο μετά καθώς λέγεται ότι ο λιγότερο πετυχημένος Τσαντ Λόου δεν μπορούσε να δεχθεί την επιτυχία της Σουάνκ.

Χάλι Μπέρι

Χαρακτηριστικό παράδειγμα κατάρας των Όσκαρ είναι η Χάλι Μπέρι με μία πολύ ταραχώδη προσωπική ζωή. Ήταν η πρώτη μαύρη σταρ που κέρδισε Όσκαρ και αμέσως μετά ξεκίνησαν τα προβλήματα στο σπίτι. Ο σύζυγός της Έρικ Μπένετ εισήχθη σε κλινική αποτοξίνωσης από το σεξ, ενώ αναφέρθηκαν περιστατικά βίαιου ξυλοδαρμού, ενώ είναι γνωστό ότι η Μπέρι είναι μερικώς κουφή από το ένα της αυτί αποτέλεσμα ξυλοδαρμού. Αργότερα η Μπέρι χώρισε και από τον σύντροφό της και πατέρα της κόρης της Νάιλα, Γκαμπριέλ Ομπρί, ενώ πριν από λίγα χρόνια χώρισε και από τον σύζυγό της Ολιβιέ Μαρτίνεζ.

Γκουίνεθ Πάλτροου

Κέρδισε το Όσκαρ για τον ρόλο της στο «Ερωτευμένος Σέξπιρ» ενώ ήταν αρραβωνιασμένη με τον Μπεν Άφλεκ. Δύο μήνες μετά χώρισαν.

Έλεν Χαντ

Βραβεύτηκε το 1998 για το “Καλύτερα δεν γίνεται”. Δύο χρόνια μετά ήρθε το διαζύγιο για την Έλεν Χαντ και τον Χανκ Αζαρία.

Άλλες χαρακτηριστικές σταρ που “χτυπήθηκαν” από την κατάρα των Όσκαρ είναι:

– Κάθι Μπέιτς από τον σύντροφο και μετέπειτα σύζυγό της Τόνι Καμπίσι

– Έμμα Τόμπσον από τον σύζυγό της Κένεθ Μπράνα

– Τζέσικα Λανγκ από τον σύντροφό της Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ και αργότερα από τον επί χρόνια σύντροφό της Σαμ Σέπαρντ

– Σούζαν Σαράντον από τον επί χρόνια σύντροφό της Τιμ Ρόμπινς

Αλλά και παλαιότερα

– Αντζέλικα Χιούστον από τον σύντροφό της Τζακ Νίκολσον

-Τζίνα Ντέιβις από τον σύζυγό της Τζεφ Γκόλντμπλουμ

-Κιμ Μπάσιντζερ από τον σύζυγό της Άλεκ Μπόλντουιν

-Αντζελίνα Τζολί από τον σύζυγό της Μπίλι Μπομπ Θόρντον και πλέον και από τον Μπραντ Πιτ.

-Μάρσια Γκέι Χάρντεν από τον σύζυγό της Θαδέους Σιλ

– Ρέιτσελ Βάιζ από τον επί χρόνια σύντροφό της Ντάρεν Αρονόφσκι

Οι εξαιρέσεις

Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, κυριών που ζουν ευτυχισμένες στο πλευρό του επί χρόνια συζύγου ή συντρόφου απολαμβάνοντας τόσο την επιτυχία στην κινηματογραφική βιομηχανία όσο και την οικογενειακή ευτυχία.

Μέριλ Στριπ

Έχει βραβευθεί τρεις φορές με Όσκαρ αλλά παραμένει παντρεμένη με τον σύζυγό της Ντον Γκάμερ από το 1978.

Φράνσις ΜακΝτόρμαντ

Βραβευμένη δύο φορές με Όσκαρ και ακόμη παντρεμένη. Παντρεύτηκε τον Τζόελ Κόέν το 1984 και παραμένει ευτυχισμένη μαζί του.

Έλεν Μίρεν

Παντρεύτηκε το 1997 και παραμένει έως σήμερα.

Μαριόν Κοτιγιάρ

Παντρεύτηκε το 2007 τον Γκιγιόν Κανέ.

Νάταλι Πόρτμαν

Βραβεύτηκε το 2010 και παντρεύτηκε τον τότε αρραβωνιαστικό της Μπενζαμίν Μιλεπίντ το 2012.

Κέιτ Μπλάνσετ

Ευτυχισμένη και παντρεμένη με τον Άντριου Άπτον από το 1997.

Τζούλιαν Μουρ

Ο Μπαρτ Φρόιντλιχ και η σταρ είναι παντρεμένοι από το 2003

Ολίβια Κόλμαν

Πρόσφατο παράδειγμα η “βασίλισσα” Κόλμαν, παντρεύτηκε το 2001 τον Έντ Σινκλέρ ενώ βραβεύτηκε με Όσκαρ το 2018.

Αν Χάθαγουεϊ

Βραβεύτηκε και παντρεύτηκε το 2012.

Βαϊόλα Ντέιβις

Παντρεύτηκε το 2003 τον Τζούλιους Τένον και βρανεύτηκε το 2016 .Και φυσικά υπάρχουν και πολλές ακόμη σταρ που παραμένουν παντρεμένες ή ευτυχισμένες στη σχέση τους .

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ