H Carey Mulligan είναι η… promising ήρεμη δύναμη του Χόλιγουντ

Τη γνωρίσαμε ως Κίτι Μπένετ στην ταινία «Περηφάνια και Προκατάληψη» το 2005, αλλά ήταν ο ρόλος της ως αφελής Τζένι στη «Μια κάποια εκπαίδευση» που έβαλε την Carey Mulligan στον κινηματογραφικό χάρτη. Η βρετανίδα ηθοποιός που σήμερα γίνεται 36, σίγουρα θα θυμάται το 2021 ως μια από τις καλύτερες χρονιές της.

Photo by Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images

Με υποψηφιότητα για Oscar, η πρωταγωνίστρια του «Promising young woman» – μια ταινία εναρμονισμένη με το MeToo κίνημα – έστρεψε τα βλέμματα κοινού και κριτικών πάνω της και έγινε το talk of the town σε πολλά πηγαδάκια του Χόλιγουντ.

Έχοντας προϋπηρεσία στο θέατρο, η ίδια προχωρά την καριέρα της διακριτικά και σταθερά και ο τίτλος της πρόσφατης ταινίας της φαίνεται να της ταιριάζει απόλυτα. Ισορροπημένη και στην προσωπική της ζωή. Είναι παντρεμένη με τον παιδικό της φίλο Marcus Mumford και τραγουδιστή των Mumford & Sons και έχουν μαζί δύο παιδιά.Στην επόμενη ταινία της με τίτλο «Fingernails» θα συνεργαστεί με τον Χρήστο Νίκου, μετά από την επιτυχία του με τα «Μήλα» ενώ την παραγωγή θα αναλάβει η εταιρεία της Cate Blanchett.

Το φιλμ αφηγείται την ιστορία της Ανα που υποπτεύεται ότι η σχέση της με τον για χρόνια σύντροφό της μπορεί να μην είναι αληθινή. «Μυριζόμαστε» αρκετές διακρίσεις και γι’αυτό το ρόλο.

Photo by Araya Doheny/WireImage

Το στυλ της κομψό και αριστοκρατικό. Αξέχαστο θα μείνει το χρυσό Valentino φόρεμά της για την βραδιά των Oscars. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι την αποκαλούν ως τη νέα Audrey Hepburn.

Carey Mulligan in Valentino/Photo by Chris Pizzello-Pool/Getty Images

Πηγή: instyle.gr Πηγή φωτό εξωφύλλου: Amy Sussman/Getty Images for Film Independent

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ