Γιώργος Νινιός: Ο συγκλονιστικός Δημητρός από την «Παραλία» συνεχίζει το πετυχημένο θεατρικό ταξίδι του «Τσιτάχ» προσεχώς στη Θεσσαλονίκη

Σε κάθε επεισόδιο της σειράς η «Παραλία» δίνει ένα ρεσιτάλ ερμηνείας. Το ίδιο συμβαίνει από πέρσι στο θέατρο Σταθμός κάθε φορά που ο Γιώργος Νινιός ανεβαίνει στη σκηνή και αφηγείται την ιστορία του «Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα».

Tης Νάντιας Ρηγάτου

Ο Γιώργος Νινιός ανήκει ξεκάθαρα στους ηθοποιούς που έχουν την μαγική ικανότητα να σου προκαλούν έντονα συναισθήματα όποιον ήρωα κι αν υποδύονται.

Στη σειρά της ΕΡΤ «Η Παραλία» από τα πρώτα κιόλας λεπτά της ερμηνείας του το τηλεοπτικό κοινό τον αποθέωσε.

Το θεατρικό κοινό όμως τον είχε αποθεώσει νωρίτερα για τον μονόλογο του Βασίλη Κατσικονούρη «Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα» χαρίζοντάς του το βραβείο αναγνωστών καλύτερης αντρικής ερμηνείας για το 2022.

Το ταξίδι αυτής της συγκινητικής ιστορίας του «Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»  μετά από αρκετές παρατάσεις που πήρε, ολοκληρώνει τον κύκλο του στην Αθήνα, στο θέατρο Σταθμός που παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στις 18:15 και κάθε Κυριακή στις 21:15 στις 3 Δεκεμβρίου και βάζει πλώρη για την Θεσσαλονίκη.

Από 14 Δεκεμβρίου και για περιορισμένες παραστάσεις ο θεατρικός μονόλογος του Βασίλη Κατσικονούρη και σκηνοθεσία Ερμίνας Κυριαζή και Γιώργου Νινιού θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Αμαλία.

Η καταξιωμένη στην Κύπρο ερμηνεύτρια και σκηνοθέτρια Ερμίνα Κυριαζή και ο διακεκριμένος ηθοποιός Γιώργος Νινιός ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αφηγηθούν μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση με κύρια θέματά της την ανδρική μοναξιά και τη ματαίωση, μαζί όμως με ένα βαθύ αίσθημα αξιοπρέπειας, ως πυξίδα και ως ύστατη νίκη σε πείσμα της ήττας και της φθοράς.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Τσιτάχ, ένας πολύπειρος βετεράνος τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδος, κάνει έναν ειλικρινή απολογισμό της μακροχρόνιας πορείας του, προσκεκλημένος από ένα σχολείο για να μιλήσει στα παιδιά για την αξία της άμιλλας και τα αθλητικά ιδεώδη. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού, εξιστορεί γεγονότα και εμπειρίες από τη ζωή και την καριέρα του ξετυλίγοντας σιγά-σιγά το κουβάρι της ύπαρξης του, από τη δόξα, τα πλούτη και τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι το μηδέν και το περιθώριο.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ