Γιάννης Ζουγανέλης: Η ατάκα του Ξυλούρη για τον Μικρούτσικο – «Αυτός κουνιέται πολύ, συμβαίνει τίποτα;»

Στη εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου που ήταν αφιερωμένη στον Ανδρέα Μικρούτσικο, μίλησε ο Γιάννης Ζουγανέλης. Μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός και μουσικός αναφέρθηκε στην ατάκα του Νίκου Ξυλούρη για τον Ανδρέα Μικρούτσικο και στην φορά που ο Στέλιος Βαμβακάρης μπέρδεψε τον παρουσιαστή και συνθέτη με τον αδελφό του, Θάνο Μικρούτσικο.

«Τον θεωρώ αδελφό μου, συγγενή μου. Είναι μία χαρακτηριστική, πολυδιαστατική προσωπικότητα. Με μαθηματική ακρίβεια, γιατί είναι και μαθηματικός, χρησιμοποιεί τον λόγο. Ο οποίος λόγος του, είναι συνοπτικός και είναι τόσο κατανοητός από το ευρύ φάσμα της ελληνικής κοινωνίας. Ανεξάρτητα δηλαδή, από την καλλιέργεια των ανθρώπων και αυτό το κάνει πολύ συνειδητά», είπε αρχικά ο Γιάννης Ζουγανέλης.

«Είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει πάρα πολύ και την εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ζωής του, τη θηλυκότητα», πρόσθεσε ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Ακόμα, ανέφερε ότι: «Η προσφορά του στην τηλεόραση είναι ιδιότυπη και ιδιόρρυθμη, διότι μέχρι που παρουσιάστηκε ο Ανδρέας στη τηλεόραση τέτοια μορφή δεν υπήρχε».

Ο Γιάννης Ζουγανέλης επίσης μίλησε για την ατάκα που είχε πει ο Νίκος Ξυλούρης για τον Ανδρέα Μικρούτσικο: «Κάποτε συνυπήρξαμε και εργαζόμασταν μαζί με τον αλησμόνητο Ξυλούρη. Ήρθε ο Ξυλούρης και μου λέει: «Αυτός κουνιέται πολύ, συμβαίνει τίποτα;». Λέω: «Δεν συμβαίνει τίποτα». Με το «κουνιέται πολύ», τι εννοούσε. Όταν έπαιζε μπάσο ο Ανδρέας ήταν παθιασμένος, τότε οι μουσικοί καθόντουσαν ακίνητοι».

«Μαζί μας έπαιζε και ο Στέλιος Βαμβακάρης. «Αυτά τα πολιτικά τραγούδια που έχεις γράψει, είναι πάρα πολύ ωραία και ασχολούνται με την κοινωνία, με τον κόσμο», λέει στον Ανδρέα. «Τα πολιτικά τραγούδια δεν είναι δικά μου, είναι του αδελφού μου του Θάνου», λέει ο Ανδρέας. «Ο Θάνος δεν είσαι εσύ;», τον ρωτάει ο Στέλιος και ο Ανδρέας απαντά αρνητικά. «Μα πως νόμιζα ότι είσαι εσύ;», λέει ο Στέλιος Βαμβακάρης. «Και εγώ μερικές φορές το νομίζω», του απάντησε ο Ανδρέας», εξιστόρησε.

Ενώ, τόνισε ότι: «Η σχέση του Ανδρέα με του Θάνου ήταν κομβική και τεράστια αγάπη».

«Όταν ήμασταν διακοπές στη Σαντορίνη και περάσαμε θεσπέσια, εμένα μου τελείωσαν τα χρήματα. Λέω: «Παιδιά θα φύγω, δεν έχω άλλα χρήματα πρέπει να πάω στην Αθήνα». Λέει ο Ανδρέας: «Όχι! Κάτσε ρε παιδάκι μου, θα σου δανείσω εγώ τα χρήματα». Του χρωστάω αυτά τα δύο χιλιάρικα. Ανδρέα μου αφού δεν τα πήρες τότε, δεν έχει καμία αξία να τα πάρεις τώρα», κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ