Γιάννης Πλούταρχος για το επίθετο του: «Μόλις το άκουσα έβαλα τα γέλια»

Στην εκπομπή Στούντιο 4 φιλοξενήθηκε ο αγαπημένος τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος, ενώ στο πλευρό του ήταν και η κόρη του, Κατερίνα Κακοσαίου. Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε και τον λόγο που άλλαξε το επίθετό του, αλλά και πώς αντέδρασε ο πατέρας του στην συγκεκριμένη απόφασή του.

«Τελειώνω μια συνεργασία τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο ήμουν νούμερο ένα σε όλη την Ελλάδα σε πωλήσεις. Ψάχναμε να βρούμε όνομα γιατί δεν άρεσε το επίθετό μου. Μου έλεγαν το “Κακοσαίος” δεν είναι καλό πρέπει να τα αλλάξουμε. Έψαχνε ο μάνατζερ μου να βρει ονόματα και εκεί που μου είχε προτείνει αρκετά κάποια στιγμή μου λέει Πλούταρχος. Με το που το ακούω βάζω τα γέλια και του λέω τι λες ρε αθεόφοβε; Με δουλεύεις; Μου λέει δεν μπορώ να ψάξω άλλο βρες μόνος σου. Με το που έκλεισα το τηλέφωνο το ξανασκέφτηκα και είπα δεν είναι άσχημο και έτσι βγήκε το όνομα», είπε ο Γιάννης Πλούταρχος και συνέχισε:

«Όταν το ανακοίνωσα στον πατέρα μου είχα αγχωθεί και ο πατέρας μου, μου απάντησε “Είσαι βλάκας; Αλήθεια σε προβληματίζει; Πήγαινε άνοιξε τα φτερά σου αγόρι μου. Μην σε νοιάζει τίποτα».

«Μόλις κάναμε την πρώτη χειραψία με τη Μαρία, είπα, “αυτή είναι η γυναίκα μου”»

«Με τη Μαρία συναντηθήκαμε σε ένα νυχτερινό μαγαζί στην παραλία. Εκείνη ήταν τότε μόνιμη στο Πολεμικό Ναυτικό κι εγώ δούλευα στο μαγαζί ως τραγουδιστής. Ταυτόχρονα, η Μαρία ήθελε να πάρει τότε ένα αυτοκίνητο και γι’ αυτό δούλευε στο μπαρ, για να συμπληρώσει τα χρήματα», θυμάται ο Γιάννης Πλούταρχος αμέσως μετά.

«Ήμασταν και οι δύο 22 χρονών. Μπορώ να σου πω ότι μόλις κάναμε την πρώτη μας χειραψία, της λέω «πώς σε λένε;», μου λέει «Μαρία» και σκέφτηκα μέσα μου: κοίτα να δεις που αυτή είναι η γυναίκα μου. Το ένιωσα. Μπορεί να ακούγεται μεταφυσικό αλλά έτσι συνέβη», κατέληξε στην ιστορία του ο Γιάννης Πλούταρχος.

Αναφερόμενος στην σχέση του με το σχολείο και την δυσλεξία που έχει, περιέγραψε: “Ήμουν Τετάρτη Δημοτικού και είχε βγει ένας νόμος που τα μικρά χωριά έπρεπε να μεταφερθούν στα μεγαλύτερα για να κάνουν την εκπαίδευσή τους. Τότε αντέδρασαν οι κάτοικοι του χωριού και δεν μας πήγαιναν στο σχολείο. Τη μισή Τετάρτη (τάξη του δημοτικού) και τη μισή Πέμπτη δεν πήγα καθόλου σχολείο. Κάποια στιγμή πήγαμε, είχα κενά, είχα και το θέμα μου εγώ που έγινε ακόμα μεγαλύτερο. Ανορθόγραφος και δεν τα κατάφερα ποτέ. Δεν μπόρεσε ποτέ να μου εξηγήσει κάποιος, γιατί ενώ διαβάζω ζαλίζομαι ή γιατί μπερδεύω τα γράμματα“.

“Δεν ήμουν καθόλου καλός στο σχολείο. Κάποια στιγμή στην πρώτη Λυκείου τα παράτησα. Δεν τα κατάφερα ούτε στο Γενικό Λύκειο, ούτε στο Τεχνικό. Αγανάκτησα, τα έβαλα με τον εαυτό μου και έβαλα τα κλάματα και είπα ότι δεν μπορείς τίποτα και δεν κάνεις τίποτα. Ήταν και η μάνα μου δίπλα και έκλαιγα, ενώ οδηγούσα. Μου έλεγε: Όλα τα κάνεις σωστά, μην λες τέτοια πράγματα. Δεν με ενδιαφέρουν τα σχολεία, εσύ να είσαι καλά. Είχα υπέροχους γονείς” συμπλήρωσε.

Μάλιστα, ο Γιάννης Πλούταρχος δήλωσε πως έμαθε ότι έχει δυσλεξία, 25 χρόνια μετά. “Είναι ένας εσωτερικός πόλεμος αυτός. Τότε δεν το ήξερα, κανένας δεν ήξερε, έλεγαν “δεν παίρνει τα γράμματα”. Δυστυχώς μετέφερα το πρόβλημα και σε κάποια από τα παιδιά μου. Αν επιμείνεις, βρίσκεις τους τρόπους, ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις. Μπορεί να γίνει προσόν, για να καλύψεις τα κενά αναγκάζεσαι να βρεις άλλους τρόπους”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ