Θεσσαλονίκη: Δικογραφία για την παραβίαση του εργαστηρίου του ΑΠΘ με τον πυρηνικό αντιδραστήρα

Στη λίστα των φθορών που κατέγραψαν οι αστυνομικοί της ασφάλειας Θεσσαλονίκης μετά την επιχείρηση εκκένωσης της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και τη σύλληψη των 49 νεαρών, περιλαμβάνεται η παραβίαση της μίας από τις δύο πόρτες που οδηγεί στο εργαστήριο του τμήματος Φυσικής, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός αντιδραστήρας που χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Οι αστυνομικοί σημείωσαν ότι η συγκεκριμένη παραβίαση έγινε πριν ενάμιση μήνα και συγκεκριμένα στις 2 Φεβρουαρίου, όπως ακριβώς τους ενημέρωσαν οι παράγοντες του Αριστοτέλειου. Μάλιστα δεν γίνεται καμία σύνδεση με την ενδεχόμενη επικινδυνότητα του εργαστηρίου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Voria.gr στη δικογραφία που αφορά τους 49 συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγήθηκαν την Κυριακή στην εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο την Καθαρά Δευτέρα, σημειώνεται πως η συγκεκριμένη πόρτα παραβιάστηκε από αγνώστους οι οποίοι έσπασαν το λουκέτο.

Άγνωστο είναι εάν η ζημιά είχε αποκατασταθεί όταν έκαναν τον έλεγχο οι αστυνομικοί το περασμένο Σάββατο ή η πόρτα ήταν ανοιχτή. Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι στη δικογραφία γίνεται αναφορά και σε παρόμοιες φθορές στον ίδιο χώρο που παραπέμπουν όμως σε άλλα πρόσωπα και όχι στους 49 συλληφθέντες, όμως γίνεται σύνδεση με την κατάληψη στο Στέκι του Βιολογικού και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί μετά την απόφαση να γίνει βιβλιοθήκη.

Η εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε με αφορμή το δημοσίευμα των “ΝΕΩΝ” ενδεχομένως να ανατρέξει και σε αυτή την αναφορά που υπάρχει στη δικογραφία των 49. Το γεγονός πάντως ότι η συγκεκριμένη παραβίαση της πόρτας δεν είχε αναφερθεί νωρίτερα στις αστυνομικές αρχές από το Πανεπιστήμιο φαίνεται να επιβεβαιώνει την εκτίμηση των ακαδημαϊκών Αρχών ότι με τη διάρρηξη της πόρτας δεν δημιουργήθηκε οποιοσδήποτε κίνδυνος στο εργαστήριο του τμήματος Φυσικής, όπου είναι εγκατεστημένη η πυρηνική διάταξη για εκπαιδευτικούς λόγους. Άλλωστε ακολουθεί και άλλη πόρτα, θωρακισμένη σύμφωνα με τις πρυτανικές αρχές, που δεν παραβιάστηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ