«Φαίδρας Άτοπος»: Η sold out παράσταση με την Ηρώ Μουκίου έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα – Αποκλειστικό

Το κοινό στο Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδας υποδέχθηκε θριαμβευτικά το αριστούργημα που έγραψε η Δήμητρα Μήττα και ερμήνευσε η Ηρώ Μουκίου. Μετά από δυο επιτυχημένες σεζόν στη Θεσσαλονίκη το “Φαίδρας Άτοπος”  έρχεται στην Αθήνα στο θέατρο Εν Αθήναις σε παραγωγή του θεάτρου Vault.

Της Νάντιας Ρηγάτου

Η Ηρώ Μουκίου κατάφερε να εισπράξει διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία της στο συγκεκριμένο μονόλογο και η παράσταση “Φαίδρας Άτοπος” στη Θεσσαλονίκη σημείωνε απανωτά sold out.

Αυτή τη φορά το ««Φαίδρας Άτοπος» έρχεται να αγγίξει και το κοινό της Αθήνας.

Η Ηρώ Μουκίου με τον σκηνοθέτη της παράστασης Αντώνη Καραγιάννη

Από τις 21 Ιανουαρίου ο συγκλονιστικός μονόλογος με πρωταγωνίστρια την Ηρώ Μουκίου ανεβαίνει στο θέατρο Εν Αθήναις με την ίδια συναισθηματική ένταση αλλά αυτή τη φορά ντυμένο με την πρωτότυπη μουσική με αρχαία επτάχορδη λύρα από τον σπουδαίο Νίκο Ξανθούλη ο οποίος θα βρίσκεται επί σκηνής μαζί με την ηθοποιό.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο συγκλονιστικός μονόλογος για τη γυναικεία ψυχή – που όμως αφορά όλους – τον έρωτα και τις  βλαβερές συνέπειες του, τη σάρκα και τις αδυναμίες της. Ένας ύμνος στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, τις ανισότητες που υφίσταται η γυναίκα σε κάθε κοινωνία από το πριν έως το τώρα ίσως και το μετά.

Ένα ρεσιτάλ για δύο σολίστ. Μία ηθοποιό και έναν μουσικό.

Φαίδρα βασίλισσα, μητέρα ,σύζυγος , ερωμένη. Από την Κρήτη στην Αθήνα. Θύμα κ θύτρια .Η παράσταση με αφορμή το μύθο της Φαίδρας επιχειρεί μια ανατομία στα σκοτάδια της ανθρώπινης επιθυμίας και τα όριά της.  Πόσο η μοίρα μας κατευθύνει; Έχουμε εμείς μερίδιο ευθύνης για τις επιλογές μας τελικά; Τι σημαίνει «ηθική» και πώς διαμορφώνεται ανά τους αιώνες; Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, της αμιγούς λογικής, θα την καταδικάζαμε; Ερωτήματα που η ίδια η αντιηρωίδα θέτει στον εαυτό της, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εξηγήσει τα στρεβλά της ζωής της. Μια εξωπραγματική πραγματικότητα αποκαλύπτεται καθώς ξετυλίγει την ιστορία της. Η Φαίδρα μιλά για τη Φαίδρα με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Λυρισμός, χιούμορ, κυνισμός, ρεαλισμός, τραγωδία σε ρυθμό παραληρηματικό.

Η σαρωτική ερμηνεία της Ηρώς Μουκίου ακροβατεί στην κυριολεξία πάνω σε μια δοκό, υπό τους ήχους αρχαίας επτάχορδης λύρας, δια χειρός του σπουδαίου Νίκου Ξανθούλη επί σκηνής.

Ταυτότητα παράστασης:

Κείμενο: Δήμητρα Μήττα

Σκηνοθεσία: Αντώνης Καραγιάννης

Φαίδρα: Ηρώ Μουκίου

Πρωτότυπη μουσική με αρχαία επτάχορδη λύρα και εκτέλεση επί σκηνής: Νίκος Ξανθούλης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ