Εδώ είναι το ταξίδι: Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με τίτλο “Εδώ είναι το ταξίδι” ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα μας ταξιδέψει για μια μοναδική βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής. Πρόκειται για μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία αφού όλο το καλλιτεχνικό έργο του θα παιχτεί με συμφωνική ορχήστρα.

Της Νάντιας Ρηγάτου

Mια ανατρεπτική μουσική βραδιά έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 9:00 μ.μ., που σκιαγραφεί το καλλιτεχνικό πορτρέτο του Νίκου Πορτοκάλογλου «αλλιώς» και ανακαλύπτει ξανά τα τραγούδια του μέσα από τη συμφωνική τους διάσταση!

Μια αρμονική συνύπαρξη δύο ξεχωριστών μουσικών κόσμων: της τραγουδοποιίας του Νίκου Πορτοκάλογλου, η οποία συνδυάζει στοιχεία από το λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι ‒αλλά και από το ροκ και τα μπλουζ‒, με τον συμφωνικό ήχο της ορχήστρας που εκπροσωπεί τη δυτική κλασική παράδοση.

Κεντρικός πυλώνας της μουσικής παράστασης «Εδώ είναι το ταξίδι» στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη είναι η συνάντηση μουσικών από διαφορετικές γενιές: από τη γενιά του 1980 στην οποία ανήκει ο ίδιος μέχρι τις γενιές του σήμερα που εκπροσωπούνται από τη Χορωδία του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου–Λυκείου Παλλήνης και το συμφωνικό σύνολο Underground Youth Orchestra.

Με τον Νίκο Πορτοκάλογλου τραγουδούν η νέα ερμηνεύτρια Μυρτώ Βασιλείου, ο πολυτάλαντος συνεργάτης του Βύρων Τσουράπης και, ως εκλεκτός καλεσμένος, ο Γιώργος Περρής.

Μυρτώ Βασιλείου
Βύρων Τσουράπης
Εκλεκτός καλεσμένος ο Γιώργος Περρής

Η συναυλία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2022, με τίτλο «Επίσημο ένδυμα», και βασίζεται σε πρόταση του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Άννας Μυκωνίου και του Aθανάσιου Κολαλά.

Η συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αποτελούν συμπαραγωγή της 360ο Entertainment και του ΜΜΑ.

Πληροφορίες

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr   

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ