Δημήτρης Αποστόλου: Έκανα τον Άμλετ με τη νεκροκεφαλή της μητέρας μου

Στην εκπομπή του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά ήταν σήμερα (16/1) καλεσμένος ο Δημήτρης Αποστόλου. Μεταξύ άλλων, ο σεναριογράφος αναφέρθηκε και στον θάνατο της μητέρας του.

«Λίγο πριν φύγει η μητέρα μου, πήγε από «τρελές αγελάδες», ένας άνθρωπος φυτοφάγος, ήταν να γίνει κι αυτό, από τα μοιραία που λέμε, είχαμε κατέβει Κρήτη και της λέω «Θέλω να ξεκαθαρίσουμε κάτι μεταξύ μας».

Της λέω «Επειδή θα πεθάνεις», ήταν πολύ κουλ, είχαμε τρομερή σχέση, μου λέει «Από τι θα πάω;», της λέω «Από το μυαλό σου» και όντως πήγε από εκεί. Έκανε ο ένας ερωτική εξομολόγηση στον άλλο, ήθελα πιο πολύ να μου πει τα κακά που έχω κάνει, δεν βρήκε η έρμη», ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Αποστόλου.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι: «Μου είχε πει αυτή την κουβέντα που ουσιαστικά με καθόρισε από ‘κει κι έπειτα. Μου λέει «Ξέρω ότι θα πονέσεις, μάνα σου είμαι, αλλά μαζί με εμένα τελειώνει και ο τελευταίος άνθρωπος που σε ενδιαφέρει η γνώμη του».

Μόνο η γνώμη εκείνης με ενδιέφερε. Τώρα κάνουμε αυτό το πράγμα, μπορεί να με ξεσκίσουν σε κριτική, δεν με νοιάζει κανένας. Ίσως δεν με νοιάζει ούτε καν η κριτική των παιδιών μου. Γιατί δεν με ξέρουν! Αυτή με ήξερε μέσα έξω. Ακόμα της μιλάω στον ενικό. Και την μυρίζω και την νιώθω κοντά μου, τώρα έχει φύγει 18 χρόνια».

Επίσης, εξήγησε ότι: «Για να κλείσω τον κύκλο, τρία χρόνια μετά τον θάνατό της, πήγαμε με τον τεχνίτη για την εκταφή, ανοίγει την τρύπα και του λέω «Πόσα οστά έχουμε;» Μου λέει «260». Του λέω «Φύγε!».

Του δίνω ένα 100άρικο, βουτάω μέσα και τα έβγαζα ένα-ένα τα κόκκαλα. Έκανα και τον Άμλετ με τη νεκροκεφαλή της!

Τα μύρωσα, τα έβαλα σε ένα κουτί και τα κατέβασα στην Αγία Φωτεινή στην Κρήτη, που είναι η γειτονιά της, για να νιώθει ότι είναι σπίτι της. Έπρεπε να κλείσει ο κύκλος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ