«Ο πρίγκιπας Άντριου δεν ήταν το αγαπημένο παιδί της Βασίλισσας Ελισάβετ» – Ο ανατρεπτικός ισχυρισμός

Ο πρίγκιπας Άντριου αναφέρεται συχνά ως το αγαπημένο παιδί της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Αλλά, όπως προκύπτει, η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου που έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2022, σε ηλικία 96 ετών, μπορεί να αγαπούσε περισσότερο κάποιον άλλον από τους γιους της.

Σε μια νέα βιογραφία, με τίτλο «Η Βασίλισσα», ο βασιλικός συγγραφέας Μάθιου Ντένισον ισχυρίζεται ότι το μικρότερο παιδί της Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Εδουάρδος, ο δούκας του Εδιμβούργου, ήταν στην πραγματικότητα η αδυναμία της.

Η Ελισάβετ ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών – του Βασιλιά Κάρολου, 74 ετών, της πριγκίπισσας Άννας, 72 ετών, του Άντριου, 63 ετών και του Εδουάρδου, 59 ετών.

«Ο πρίγκιπας Έντουαρντ, που φαινόταν λίγο εκνευριστικός σε εμάς, ήταν πάντα ο αγαπημένος των γονέων του», γράφει ο Ντένισον. «Αυτό έγινε φανερό το 1987 όταν ο Έντουαρντ, σε ηλικία 22 ετών, αποχώρησε από τους Royal Marines όταν βρισκόταν μόλις στο ένα τρίτο της διαδρομής του για τη 12μηνη βασική εκπαίδευση του».

«Προς έκπληξη ορισμένων, ο πρίγκιπας Φίλιππος (ο πατέρας του Έντουαρντ και στρατηγός των Βασιλικών Πεζοναυτών) δεν έπεσε πάνω στον γιο του να τον φάει», συνέχισε ο συγγραφέας.

Ο Μάθιου Ντένισον πρόσθεσε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος «αποδέχτηκε ότι η μονάδα πεζοναυτών δεν ήταν κατάλληλη για τον Έντουαρντ – και μέχρι σήμερα ο Έντουαρντ είναι ευγνώμων για αυτό».

Ωστόσο, η βασιλική ανταποκρίτρια Camilla Tominey εξέφρασε επίσης τη γνώμη της για το θέμα, λέγοντας ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο Άντριου ήταν το αγαπημένο παιδί της βασίλισσας.

«Ο Άντριου ήταν απλός και έβλεπε το ποτήρι μισογεμάτο, σε σχέση με τον Έντουαρντ», είπε στην Express. «Η βασίλισσα απολάμβανε τη συντροφιά του ευδιάθετου γιου της που μπορούσε να την κάνει να γελάσει και να ανεβάσει τη διάθεση της οικογένειας», πρόσθεσε η Tominey.

Τα τελευταία χρόνια, η ζωή του Άντριου ήταν γεμάτη σκάνδαλα. Στο επίκεντρο είχε βρεθεί η φιλία του με τον καταδικασμένο παιδόφιλο Jeffrey Epstein, καθώς και η προηγούμενη μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του από το φερόμενο θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, Virginia Roberts Giuffre.

Στο ντοκιμαντέρ της A&E, “Secrets of Prince Andrew”, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Αύγουστο, οι ειδικοί αποκάλυψαν ότι υπήρχε ένταση μεταξύ του Άντριου και του μεγαλύτερου αδελφού του, Καρόλου.

«Ο Άντριου ήταν ένα ατύχημα που περίμενε να συμβεί για χρόνια», εξήγησε ο Βρετανός βιογράφος Andrew Lownie. «Γνωρίζουμε από τον πρίγκιπα Χάρι ότι η αίσθηση της «ρεζέρβας» δημιουργεί αγανάκτηση και ζήλια».

Το μέλλον του Καρόλου ήταν καθορισμένο και αυτό δημιούργησε εντάσεις μεταξύ του Άντριου και του Καρόλου. Πίστευε ότι ο Άντριου είχε μια πιο εύκολη διαδρομή στη ζωή», συνέχισε.

Παρατήρησε πώς ο Άντριου έκανε φάρσες στα νιάτα του και δρούσε διαφορετικά σε σχέση με τα άλλα παιδιά επειδή δεν του έβαζαν ποτέ όρια.

Ο Lownie δήλωσε: «Όλοι μιλούν για κάποιον που δεν μεγάλωσε ποτέ. Είναι μια φιγούρα του Πίτερ Παν και είναι συναισθηματικά ελαττωματικός».

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ