Αναγνωρίζετε το μωράκι της φωτογραφίας; – Είναι γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός

Το χαριτωμένο μωράκι που απεικονίζεται στη φωτογραφία στην αγκαλιά της μαμάς του, είναι γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός.

Της Ελένης Φλισκουνάκη

Καταφέρατε να την αναγνωρίσετε;

Ματίνα Νικολάου
Πηγή: Instagram/matinanikolaou

Στην φωτογραφία βλέπουμε την Ματίνα Νικολάου.

Ποια είναι η Ματίνα Νικολάου

Η Ματίνα Νικολάου γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 1977 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Τελειώνοντας το σχολείο θέλησε να ασχοληθεί με την υποκριτική και έτσι σπούδασε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν».

Πορεία στην υποκριτική

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση τη σεζόν 2005-2006, συμμετέχοντας στην δραματική σειρά του Mega «Γη και Ουρανός». Κατά την διάρκεια της καριέρας της έχει παίξει σε αρκετές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, μεταξύ άλλων: «Δυο μέρες μόνο», «Επτά Θανάσιμες Πεθερές» και «Στο καλό γλυκιά μου συμπεθέρα».

Σημαντική είναι η παρουσία της στο θέατρο, έχοντας λάβει μέρος σε πολλές παραστάσεις. Μεταξύ αυτών: «Όταν σβήνουν τα φώτα», «Ο μπαμπάς», «Βερβερίτσα», «Ο κήπος με τις αλήθειες», «Τι φάση πάλι, ρε;» και «Κοκο…μπλόκο».

Ο ρόλος της «Βάνιας»

Το 2018 έγινε ευρέως γνωστή υποδυόμενη την «Βάνια», στην ψυχαγωγική εκπομπή του Νίκου Μουτσινά «Για Την Παρέα». Η εκπομπή είχε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, σημειώνοντας υψηλά νούμερα τηλεθέασης, ενώ η Ματίνα Νικολάου αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό.

Η παρουσία της στην εκπομπή συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια. Το τηλεοπτικό πρόγραμμα μεταφέρθηκε στον ΣΚΑΪ με τον τίτλο «Καλό Μεσημεράκι» και η ηθοποιός διατήρησε τον ρόλο της μέχρι το τέλος της εκπομπής το 2023.

Καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου είχε μιλήσει για τον Νίκο Μουτσινά και τον ρόλο της «Βάνιας». Συγκεκριμένα είχε εξηγήσει: «Οι καλοί ρόλοι κρατάνε συνήθως δύο με τρία χρόνια, ο ρόλος της «Βάνιας» κράτησε λίγο παραπάνω και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Δεν αγχώθηκα ποτέ ότι θα στιγματιστώ από τον ρόλο της «Βάνιας», υπάρχει πάντα μέσα μου».

Ακόμα είχε πει: «Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσα να ισορροπήσω κάνοντας κι άλλα πράγματα στο θέατρο. Οι επιλογές μας καθορίζουν την πορεία μας. Δεν έχω στο μυαλό μου να κάνω μόνο εκπομπές. Θέλω να κάνω θέατρο, να παίξω σε σίριαλ».

«Δεν ήμουν σίγουρη για αυτό που πήγαινα να κάνω με τη «Βάνια» και χαίρομαι που έμεινε στον κόσμο έτσι ευχάριστα. Δεν ήταν στα πλάνα μου η τηλεόραση, γνώρισα όμως τον Νίκο (Μουτσινά) και με έβαλε μέσα σε αυτό. Του έχω μεγάλη ευγνωμοσύνη. Εγώ είμαι πιο συντηρητική και μαζεμένη. Στην παρέα όμως έχω μία τρέλα που ο Νίκος την ανακάλυψε κι εγώ αφέθηκα», είχε σημειώσει.

Το διαζύγιο και η σχέση με τον Βασίλη Πορφυράκη

Η Ματίνα Νικολάου στο παρελθόν υπήρξε παντρεμένη. Από τον γάμο της απέκτησε τον γιο της. Τα τελευταία χρόνια είναι σε σχέση με τον τραγουδιστή Βασίλη Πορφυράκη.

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή της Τζένης Θεωνά είχε αναφέρει σχετικά με το διαζύγιό της: «Είναι τρομακτικό. Το παλέψαμε πολύ, πήγαμε σε οικογενειακό σύμβουλο, το προσπαθήσαμε και ενώ είχαμε χωρίσει, ξανακάναμε μια προσπάθεια να είμαστε όλοι μαζί αλλά δεν τα καταφέραμε πάλι. Όταν αποφασίσαμε τελικά ότι θα χωρίσουμε, εγώ αισθανόμουν ότι είμαι μόνη μου και δεν θα τα καταφέρω. Δεν ισχύει όμως τίποτα από όλα αυτά. Είμαστε πάρα πολύ δυνατοί για να καταφέρουμε πράγματα».

«Σίγουρα και εγώ αυτό είχα ονειρευτεί, να έχω την οικογένεια μου, να είμαστε όλοι μαζί, να μεγαλώσει το παιδί σε μια κανονική οικογένεια. Δεν ξέρω όμως αν το «κανονική οικογένεια» ισχύει πια γιατί εγώ αισθάνομαι ότι είμαι μια κανονική οικογένεια στην ουσία της. Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη αγάπη και για τον πρώην άντρα μου και ο πρώην άντρας μου το ίδιο, με αγαπάει πάρα πολύ, οπότε αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για το παιδί. Το αντιλαμβάνεται, το κατανοεί και περνάμε πάρα πολύ όμορφα», είχε προσθέσει.

«Το έχω πει και στον πρώην σύζυγο μου, υπάρχουν μερικές φορές που λέω μέσα μου ευχαριστώ που τελικά φτάσαμε στο σημείο να μην είμαστε μαζί για να είμαστε καλά», είχε συνεχίσει.

Καλεσμένη στο κανάλι της Νάνσυ Παραδεισανού στο Youtube μιλώντας για τον σύντροφό της και γνωστό τραγουδιστή Βασίλη Πορφυράκη, είχε εξομολογηθεί: «Ο Βασίλης έχει τρία μικρότερα αδέλφια τα οποία και τα μεγάλωσε εκείνος γιατί έφυγε η μαμά του σε πολύ νεαρή ηλικία. 38 ετών έφυγε η μητέρα του οπότε εκείνος, με το που τελείωσε τον στρατό, είχε να αντιμετωπίσει το μεγάλωμα τριών παιδιών που ήταν ενός, τεσσάρων και εννέα.

Μεγάλωσε μαζί με την γιαγιά του τα αδέλφια του, δούλεψε για τα αδέλφια του, τα κατάφερε και όσο να ‘ναι – επειδή αυτό το γνώριζα και μου το είπε όταν μου είπε τις δυσκολίες εκείνης της περιόδου – τον ερωτεύτηκα ακόμα παραπάνω».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ