Αλέξανδρος Λουκουρέζος για Ζωή Λάσκαρη: «Μου λείπει η παρουσία της. Παραμένει το κενό, δεν αντικαθίσταται»

Έξι χρόνια έχουν περάσει από το θάνατο της Ζωής Λάσκαρη και ο Αλέξανδρος Λουκουρέζος σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στο κενό που του έχει αφήσει η απώλεια αυτή.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Λουκουρέζος βρέθηκε βράδυ της Κυριακής (10/12) στο «Τετ α Τετ» με τον Τάσο Τρύφωνος και μεταξύ άλλων είπε για την Ζωή Λάσκαρη: «Μου λείπει η παρουσία της. Η παρουσία της Ζωής. 41 χρόνια ήμασταν μαζί, πολλά τα χρόνια. Περάσαμε και φουρτούνες και μπουνάτσες, στιγμές αξέχαστες, αλησμόνητες, δύσκολες. Πολλά.

Η παρουσία της όμως, με κεφαλαίο Π, ήταν μοναδική. και πολύ δυνατή. Έστω και σιωπηλή πολλές φορές. Συνεπώς αυτό δεν γεμίζει, δεν αντικαθίσταται, δεν αναπληρώνεται. Παραμένει το κενό. Απλώς συμφιλιώνεται κανείς με τον χρόνο με αυτό το κενό».

«Που βρήκατε τη δύναμη να ανασυνταχθείτε μετά από τον θάνατο της Ζωής Λάσκαρη; Ήταν ο άνθρωπος σας για 41 χρόνια, πως αυτός που μένει πίσω καταφέρνει να συνεχίσει;» διερωτήθηκε ο Τάσος Τρύφωνος.

Και στη συνέχεια ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, απάντησε: «Δεν νομίζω πως υπάρχουν κανόνες γι’ αυτό το πράγμα ούτε μπορώ να αναλύσω πως κατάφερα ή δεν κατάφερα. Στη δουλειά το έριχνα πάντοτε, εξάλλου της Ζωής της άρεσε αυτό και ήταν κάτι που την ικανοποιούσε και το ήθελε πολύ. Ποτέ δεν μου είπε πως αφιερώνω περισσότερο χρόνο στη δουλειά και ήμουν όσο μπορούσα παράλληλα.

Ήταν ο πυρήνας της ζωής μου, ο άξονας αναμφισβήτητα, η Ζωή. Τώρα πως τα κατάφερα και πως το προσπέρασα, είναι θέμα της εποχής εκείνης. Δεν μπορώ να κάνω μια καταγραφή ή να κάνω μια αναδρομή και να πω πως έτσι λειτούργησα εσωτερικά. Είναι ένα σύνθετο πρόβλημα, το οποίο το αντιμετώπισα και, όπως σας είπα, η παρουσία παραμένει και έχω συμφιλιωθεί με αυτό το κενό, το οποίο δεν γεμίζει με τίποτα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ