Αράχωβα: «Δεν μίλησα για σεξουαλική κακοποίηση του χάσκι – Υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας», λέει η κτηνίατρος

Για τις γνωματεύσεις των κτηνιάτρων στην υπόθεση κακοποίησης του Όλιβερ στην Αράχωβα, μίλησε η κ. Κλεονίκη Τόλα.

Μιλώντας στο Mega, η κτηνίατρος διευκρίνισε τα όσα λέγονται σχετικά με τις γνωματεύσεις για την κακοποίηση και τον βασανισμό του άτυχου χάσκι στην Αράχωβα.

«Οι κτηνίατροι το είδαν σε διαφορετική χρονική στιγμή από ό,τι το είδα εγώ. Την λέξη που λέτε (σ.σ. την σεξουαλική -κακοποίηση-) δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Ήμουν παρούσα στην νεκροτομή και συμφωνήσαμε για ό,τι είδαμε εκείνη τη στιγμή, εκτός από αυτό που δεν μπορούσαμε να δούμε, όταν εγώ είδα όταν το ζώο ήταν εν ζωή. Μετά από 30 ώρες η συγκεκριμένη περιοχή ήταν διαφορετική, με πολύ διαφορετική εικόνα», είπε συγκεκριμένα.

Κι έπειτα συμπλήρωσε η κτηνίατρος που εξέτασε το χάσκι: «Εννοείται ότι υπήρχε κακοποίηση, ότι υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας».

«Πέρα από αυτό υπάρχει συμφωνία της δικής μου γνωμάτευσης με το πανεπιστήμιο. Δεν υπάρχει διχογνωμία μεταξύ εμού και των συναδέλφων δεν ξέρω πώς προκύπτει και πώς διαδίδεται αυτό. Πόρισμα δεν έχει δοθεί. Τα πράγματα έχουν πάρει τη σειρά τους. Δεν χρησιμοποίησα την φράση «σεξουαλική κακοποίηση», η έκθεσή μου έχει κατατεθεί επίσημα και ένορκα. Δεν είπα ποτέ αυτή τη φράση, αυτή τη λέξη. Δεν μπούμε να πούμε την περιοχή της κακοποίησης και το τι ακριβώς έγινε. Εννοείται ότι υπήρχε κακοποίηση, ότι υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω για το θέμα», ανέφερε ακόμη η κ. Τόλα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ