Αλεξάνδρα Ούστα: Θα πρωταγωνιστήσει σε παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωή της μητέρας της

Η ηθοποιός μεταφέρει στη θεατρική σκηνή όσα είχε μαγνητοφωνήσει σε κασέτες η μητέρα της τη δεκαετία του 70 όταν ζούσε στη Σαουδική Αραβία για να περιγράψει στην οικογένειά της πως περνούσε.

Νάντια Ρηγάτου

“Η μητέρα μου έζησε τη δεκαετία του ’70 στη Σαουδική Αραβία ακολουθώντας τον άνδρα της στη δουλειά του, αλλά αντί για γράμματα στην οικογένεια της έγραφε κασέτες. Κασέτες γεμάτες ψέματα για το πόσο ευτυχισμένη ήταν, για το πόσο όμορφα περνούσε στο γάμο της.

Σήμερα, 14 χρόνια μετά το θάνατο της ξανακούω αυτές τις κασέτες προσπαθώντας να ανακαλύψω αν υπάρχει κάποιο θαμμένο μήνυμα στο χρόνο για όσα συνέβησαν εκεί.”

Με τα λόγια αυτά η Αλεξάνδρα Ούστα περιγράφει τι πρόκειται να μας διηγηθεί στην παράσταση με τίτλο “Η λεμονιά” που  ανεβαίνει την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στο θέατρο Vault.

Πρόκειται για ένα έργο του Γιάννη Κεντρωτά, εμπνευσμένο από τις κασέτες που έγραφε η μητέρα της ηθοποιού Αλεξάνδρας Ούστα, στο οποίο ο μύθος συναντάει την πραγματικότητα.

Στις κασέτες αυτές ακούμε μια νέα γυναίκα να προσπαθεί να πείσει την οικογένεια – και τον εαυτό της – ότι όλα πάνε καλά, ενώ η ίδια υποφέρει.

Εγκλωβισμένη σε μια μοναξιά που θεωρείται φυσική από την κοινωνία και ενισχύεται από το μέρος και την εποχή, η “λεμονιά” αρχίζει να μαραζώνει αφού δεν την ποτίζει πια κανείς.

Δείτε το trailer

Κάθε Τετάρτη στις 20:15 και Πέμπτη στις 21:15 στο θέατρο Vault

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ