Αλεξάνδρα Λαδικού: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη μου έκοψε ρόλο σε ταινία του Φίνου

Η ηθοποιός Αλεξάνδρα Λαδικού σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα OΝ time αναφέρθηκε στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέλη και στον ρόλο που έπαιξαν στην επαγγελματική της πορεία στον χώρο του θεάματος.

Στο σινεμά πότε σας ζήτησαν;

Εκείνη την εποχή ήταν, όταν με φώναξε ο Φίνος για μια ταινία. Και έπρεπε να αποφασίσω αν θα φύγω από το Θέατρο Τέχνης για να κάνω την ταινία. Κι έφυγα. Έλα όμως που η Βουγιουκλάκη, ήδη μεγάλο αστέρι του Φίνου, είχε αντιρρήσεις και του ζήτησε να μην κάνει την ταινία. Και ο Φίνος την ακύρωσε.

Μένω έκπληκτος με αυτό που μου λέτε. Τι λόγο είχε η Βουγιουκλάκη να σας ανταγωνιστεί; Εκείνη ήταν ξανθιά ενζενί και εσείς μελαχρινή ντάμα.

Έλα ντε! Η ουσία είναι ότι βρέθηκα χωρίς θέατρο και χωρίς ταινία.

Υπήρχαν κι άλλοι που σας πολέμησαν στην αρχή;

Ναι, υπήρχε ένας δημοσιογράφος, ο Κώστας Νίτσος, πολύ σημαντικός για τα θεατρικά μας πράγματα, όπου ήταν ο μόνος που μου έγραψε άσχημη κριτική για την εμφάνισή μου στην “Αυλή των θαυμάτων”. Είχε σχέση με τη Μαίρη Χρονοπούλου βλέπεις και ήθελε εκείνη να παίξει το ρόλο.

Ο Φίνος σας ξαναφώναξε;

Ποτέ. Όποιες ταινίες έκανα ήταν εκτός Φίνου.

Και τα Κόκκινα Φανάρια;

Και πάλι, να σου πω ότι στο θεατρικό έργο υπάρχουν δύο βασικοί γυναικείοι ρόλοι, αυτός που έπαιξε η Καρέζη και ο δικός μου. Στην ταινία, λοιπόν, τον δικό μου τον «έσπασαν» στα δύο και δημιούργησαν έξτρα ρόλο, τον οποίο έπαιξε η Χρονοπούλου. Μάλλον δεν θα ήθελε η Καρέζη άλλη γυναίκα με ισάξιο ρόλο με τον δικό της. Τι να πω;

Πηγή πληροφοριών: ON time

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ